CetusMIX

CetusMix on tarkoitettu 7-11-vuotiaille, kilpaurheiluharrastuksesta kiinnostuneille lapsille. 

CetusMix-ryhmissä harjoitellaan rinnakkain useaa uintiurheilulajia. Harjoittelun tavoitteena on kehittää liikkumistaitoja monipuolisesti, sekä vedessä että kuivalla maalla. CetusMixissä luodaan perusta lajitaitavuudelle, jota eri uintiurheilulajien kilpatasoinen harrastaminen edellyttää. 

Kurssivalikoimasta Vesirallit 1-4 sekä eri lajien tekniikkakurssit luovat hyvän pohjan CetusMix-valmennukselle. Lasten harrasteryhmät ja muu kurssimuotoinen harrastustoiminta ovat vaihtoehtoja kilpaurheilulliselle CetusMixille. 

CetusMix-ryhmiin hakeudutaan  arviointitilaisuuden kautta. Arviointitilaisuus järjestetään elokuussa. CetusMix-ryhmien harjoituskausi alkaa elo-syyskuun vaihteessa ja päättyy seuraavan vuoden touko-kesäkuun vaihteessa. Mahdollisuuksien mukaan täydennämme ryhmiä vuodenvaihteessa. Tällä hetkellä ryhmät ovat täynnä ja tiedotamme kevään 2019 aikana, millä tavoin sisäänotto kauden 2019-2020 ryhmiin järjestetään. Toivotamme kaikille kilpaurheilusta kiinnostuneille lapsille uinti-intoa kevääseen, paras tapa valmistautua uintiurheilijan uraan on viettää paljon aikaa vedessä! (Päivitetty 13.12.2018)

CetusMixissä luodaan perusta lajitaitavuudelle, jota eri uintiurheilulajien kilpatasoinen harrastaminen edellyttää. Monipuolinen CetusMix luo pohjaa myöhemmälle lajiharjoittelulle. CetusMixin jälkeen kilpaharrastusta voi jatkaa ratauinnin, taitouinnin tai vesipallon valmennusryhmässä. Kilpaharrastuksen jatkamiseen vaikuttavat lapsen ikä, osallistumisaktiivisuus ja taidollinen kehittyminen CetusMixin aikana. 

Kilpaurheilun valmennusjärjestelmän rakenteesta kerrotaan toimintasuunnitelmassamme