CetusMIX

CetusMix sopii vesirallien jatkoksi uintiurheilusta kiinnostuneille lapsille, jotka haluavat harjoitella altaassa kahdesti viikossa. CetusMix-ryhmässä kehitetään uintiurheilullisia taitoja, jotta lapsi voi näiden kehittyessä siirtyä kilpaurheilutoiminnan; kilpauinnin, taitouinnin tai vesipallon, pariin. Kilpaurheilun näkökulmasta 8-9 vuoden ikä on otollinen CetusMix-ryhmässä aloittamiseen. Toisaalta ryhmässä voi kehittää taitoja vain omaksi iloksi, ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Ryhmään voi osallistua vesiralliohjaajan suosituksesta.

CetusMix-ryhmissä harjoitellaan rinnakkain useaa uintiurheilulajia. Harjoittelun tavoitteena on kehittää liikkumistaitoja monipuolisesti. CetusMixissä luodaan perusta lajitaitavuudelle, jota eri uintiurheilulajien kilpatasoinen harrastaminen edellyttää. 

Kurssivalikoimasta Vesirallit 1-4 sekä eri lajien tekniikkakurssit luovat hyvän pohjan CetusMix-valmennukselle. Lasten harrasteryhmät ja muu kurssimuotoinen harrastustoiminta ovat vaihtoehtoja kilpaurheilulliselle CetusMixille. CetusMixiin voi hakeutua (vesiralli)ohjaajan suosituksesta!

 

CetusMixissä luodaan perusta lajitaitavuudelle, jota eri uintiurheilulajien kilpatasoinen harrastaminen edellyttää. Monipuolinen CetusMix luo pohjaa myöhemmälle lajiharjoittelulle. CetusMixin jälkeen kilpaharrastusta voi jatkaa ratauinnin, taitouinnin tai vesipallon valmennusryhmässä. Kilpaharrastuksen jatkamiseen vaikuttavat lapsen ikä, osallistumisaktiivisuus ja taidollinen kehittyminen CetusMixin aikana.