Valmennusryhmien täydennyshaku 13.8.

Elokuussa aloittavissa valmennusryhmissä on vielä tilaa! Täydennyshaku järjestetään Leppävaarassa 13.8. 

Cetuksen kilpaurheilullisiin valmennusryhmiin hakeudutaan uintitaidon arviointitilaisuuden kautta. Tilaisuuden tarkoitus on tarjota uintiurheilusta kiinnostuneille lapsille yhdenvertainen mahdollisuus näyttää osaamistaan ja tulla valituksi valmennusryhmiin, jotka aloittavat toimintansa syksyllä 2017.

Helatorstaina 25.5. järjestetyn tilaisuuden jälkeen ryhmissä on vielä joitakin paikkoja vapaana. Täydennyshaku ryhmiin järjestetään Leppävaaran maauimalassa sunnuntaina 13.8. klo 9-11. Pyydämme kiinnostuneita ilmoittautumaan 8.8. mennessä sähköpostitse suoraan Sallille, salli.schreck@cetus.fi. Ilmoita viestissä lapsen syntymäaika ja harjoitustausta sekä vanhempien yhteystiedot. 

Ennen ilmoittautumista toivomme teidän tutustuvan valmennusjärjestelmämme kuvaukseen:

CetusMix on valmennusjärjestelmän ensimmäinen porras

Kilpaurheilun harrastaminen Cetuksessa aloitetaan CetusMixistä. CetusMixissä harjoitellaan vesitaitavuutta ja tutustutaan lajitaitoihin sekä uintiurheilun kulttuuriin. CetusMix on valmennusjärjestelmämme ensimmäinen taso, josta jatketaan uinnin, taitouinnin tai vesipallon lajikohtaisiin ryhmiin. Uinnissa CetusMix-ryhmää seuraa Kilpauimarikoulu.

Valmennus on tavoitteellista toimintaa CetusMix-tasolta alkaen. Uimarin polulla eteneminen edellyttää, että lapsi saavuttaa tavoitteiden mukaisen osaamistason. Harjoittelun säännöllisyys on keskeisin taitojen kehittymiseen vaikuttava asia. CetusMixissä ohjattuja harjoituksia on kolmesti ja Kilpauimarikoulussa neljästi viikossa. Harjoittelun tuloksia uimarit pääsevät näyttämään seuran omissa kilpailutapahtumissa.

Uusien CetusMix-ryhmien ja kilpauimarikoulujen kausi alkaa elokuussa 2017 ja päättyy touko-kesäkuun vaihteessa 2018. Ryhmien valmennusmaksu on syyskaudelta noin 320 euroa ja kevätkaudelta noin 390 euroa.

Milloin on sopiva aika aloittaa valmennusryhmässä?

Cetuksessa valmennusjärjestelmä perustuu ikäkausivalmennukseen, jossa valmennustoiminnan painopisteet määrittyvät kehitysvaiheittain. Lapsuusvaiheen (7-12-vuotiaat) valmennuksessa keskeisintä on varmistaa lajitaitojen kehittyminen kilpaurheilullisesta näkökulmasta riittävälle tasolle. Lajitaidollisen perustan luomisen vaihe on hyvin tärkeä, jotta harjoittelun painopiste voidaan myöhemmässä vaiheessa siirtää fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

Uintitaidon arviointitilaisuuden kautta hakeudutaan ensisijaisesti CetusMix-ryhmiin. Tilaisuudessa osoitetun osaamisen perusteella lapselle voidaan kuitenkin myös suositella CetusMixistä seuraavan tason ryhmää, Kilpauimarikoulua. CetusMix-valmennus on ensisijaisesti suunnattu 7-10-vuotiaille lapsille, jotka osaavat uida yli 100m yhtäjaksoisesti ja liikkuvat vedessä eri suuntiin rennosti ja rohkeasti. Seuraavan tason ryhmien valinnoissa painottuvat aloitusiän sijaan osaamisvaatimukset, eli kilpailusääntöjen mukaisten lajitekniikoiden hallinta ja uintivauhti.