Yleistä tietoa

Toiminnan organisointi ja vastuunjako

CetusMix on kilparyhmien harjoitteluun valmistavaa ja orientoivaa toimintaa. CetusMixissä totutellaan säännölliseen harjoitusrytmiin ja harjoitellaan harjoituksissa olemista. CetusMix-valmennuksen koordinoinnista vastaa lajitiimi, johon kuuluvat ratauinnista, vesipallosta ja taitouinnista vastaavat henkilöt. 
Jokaisella CetusMix-ryhmällä on vastuuvalmentaja(pari), joka vastaa käytännön toiminnan suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista. Vastuuvalmentajien ohella harjoituksia vetävät lajivalmentajat taitouinnista ja vesipallosta. 

Lapsen harjoitteluun ja ryhmien käytännön toimintaan liittyvissä asioissa vanhemmat voivat olla yhteydessä ryhmän vastuuvalmentajaan. Yleiset asiat, tiedustelut ja palaute osoitetaan CetusMix-tasovastaavalle. Ks. kohta ”CetusMix > Yhteistiedot”. 

Harjoituksissa tarvittavat varusteet 

Harjoitukset alkavat kokoontumisella altaan reunalla (Keski-Espoo) tai katsomossa (Espoonlahti, Tapiola). Ennen kokoontumista ulkovaatteet ja muuta tavarat viedään kaappiin. Allasharjoitusta edeltää kuivaharjoitus, johon voi pukeutua kevyisiin jumppavaatteisiin, kenkiä ei tarvita.  Allasharjoituksissa tarvitaan uikkarit ja uimalasit, pitkähiuksiset myös uimalakin. Juomapullo on hyvä olla mukana.

Kaikilla ryhmillä on kerran viikossa yhteinen, pidempi kuivaharjoitus. Harjoitus tehdään vuodenajasta ja säästä riippuen sisällä tai ulkona. Sisällä pidettäviin kuivaharjoituksiin tarvitaan jumppavaatteet ja sisälenkkarit. Ulkona pidettäviin kuivaharjoituksiin tarvitaan sään mukainen ulkovaatetus.

Harjoitusranneke

Uimarit saavat henkilökohtaisen kulkurannekkeen uimahalliin. Rannekkeesta peritään 20 euron maksu kevään kausimaksun yhteydessä.  Jos ranneke katoaa tai menee rikki, ottakaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen hallikortit(at)cetus.fi. 

Kilpaileminen

CetusMix-tasolla tutustutaan eri uintiurheilulajeille tyypilliseen harjoitus- ja kilpailukulttuuriin.  Tarjoamme CetusMixiläisille mahdollisuuden osallistua vesipallo-otteluihin, ratauintikilpailuihin sekä taitouinnin tapahtumiin. Tapahtumista tiedotetaan hyvissä ajoin ja niihin ilmoittaudutaan erikseen. 

Kilpailutapahtumia varten uimari tarvitsee Uimaliiton kilpailulisenssin, eli Blue Cardin.  Lisenssi ostetaan vuodeksi kerrallaan ja se on kilpailukauden ajan 31.7.-1.8. Lisenssi lunastetaan Uimaliiton sivuilta, http://www.uimaliitto.fi/liitto/bluecard-lisenssi/. HUOM. Lisenssi tulee olla lunastettuna 14 vrk ennen kilpailua. 

Kustannukset

Kaudella 2015-2016 CetusMix-ryhmässä harjoitteleminen kustantaa 310 euroa syyskaudelta ja 400 euroa kevätkaudelta. Hinta sisältää valmennuksen, kulkukortin uimahalliin sekä seuran jäsenmaksun. Kausimaksut veloitetaan laskulla, joka postitetaan kotiin. Uimaliiton kilpailulisenssi täytyy lunastaa erikseen. 

Ryhmien säännöt

Valmentajat sopivat ryhmänsä kanssa säännöistä, joilla pyritään luomaan ryhmään hyvät harjoitteluolosuhteet sekä turvallinen ja kannustava ilmapiiri.  Mikäli harjoituksissa tai kilpailuissa toimitaan sääntöjen vastaisesti, valmentajat ovat velvollisia ilmoittamaan tapahtuneesta uimarin kotiin. Seuraamuksista sovitaan tarvittaessa uimarin, vanhempien ja valmentajien kesken. 

Toivomme, että vanhempina annatte valmentajille työrauhan harjoitusaikoina. Sovittehan siis tapaamisajasta, jos haluatte keskustella valmentajien kanssa henkilökohtaisesti lapseenne liittyvistä asioista. Tiedotattehan valmentajia lapsenne harjoitteluun mahdollisesti vaikuttavista seikoista, kuten kroonisista rasitusvammoista, allergioista tai oppimisvaikeuksista.