Yleistä tietoa

CetusMix

CetusMix-valmennus sopii vesirallien jatkoksi uintiurheilusta kiinnostuneille lapsille, jotka haluavat harjoitella altaassa kahdesti viikossa. CetusMix-ryhmässä kehitetään uintiurheilullisia taitoja, jotta lapsi voi näiden kehittyessä siirtyä kilpaurheilutoiminnan; kilpauinnin, taitouinnin tai vesipallon, pariin. Kilpaurheilun näkökulmasta 8-9 vuoden ikä on otollinen CetusMix-ryhmässä aloittamiseen. Toisaalta ryhmässä voi kehittää taitoja vain omaksi iloksi, ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Ryhmään voi osallistua vesiralliohjaajan suosituksesta.

Toiminnan organisointi ja vastuunjako

CetusMix on kilparyhmien harjoitteluun valmistavaa ja orientoivaa toimintaa. CetusMixissä totutellaan säännölliseen harjoitusrytmiin ja harjoitellaan harjoituksissa olemista. CetusMix-valmennuksen koordinoinnista vastaa lajitiimi, johon kuuluvat ratauinnista, vesipallosta ja taitouinnista vastaavat henkilöt. Jokaisella CetusMix-ryhmällä on vastuuvalmentaja(pari), joka vastaa käytännön toiminnan suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista.

Lapsen harjoitteluun ja ryhmien käytännön toimintaan liittyvissä asioissa vanhemmat voivat olla yhteydessä ryhmän vastuuvalmentajaan.

Harjoituksissa tarvittavat varusteet 

Harjoitukset alkavat kokoontumisella altaan reunalla uintivarusteissa/ t-paidassa +shortseissa (jos treenit alkavat kuivaharjoituksilla). Mukaan altaaseen tarvitset uikkarit ja uimalasit, sekä tarvittaessa uimalakin (jos pitkät hiukset).  Juomapullo on hyvä olla mukana.

Harjoitusranneke

CetusMixläiset saavat henkilökohtaisen kulkurannekkeen uimahalliin. Rannekkeesta peritään 10 euron maksu syksyn ja kevään kausimaksun yhteydessä.  Jos ranneke katoaa tai menee rikki, voitte olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen treenirannekkeet@cetus.fi

Kilpaileminen

CetusMix-tasolla tutustutaan eri uintiurheilulajeille tyypilliseen harjoitus- ja kilpailukulttuuriin. Tarjoamme CetusMixiläisille mahdollisuuden osallistua kilpailuihin ensi kertaa ensimmäisen kauden jälkeen. Tiedotamme tapahtumista hyvissä ajoin. Tapahtumiin ilmoittaudutaan erikseen. Kilpailutapahtumia varten uimari tarvitsee Uimaliiton kilpailulisenssin, eli Blue Cardin. Lisenssi lunastetaan Uimaliiton sivuilta. HUOM. Lisenssi tulee olla lunastettuna 14 vrk ennen kilpailua.

Kustannukset

CetusMixin valmennusmaksu on 423€ kaudessa. Valmennusmaksun lisäksi uimarin tulee maksaa seuran jäsenmaksu 5€/vuosi sekä uimahallin kulkuranneke 10€/kausi. Maksu (sisältäen seuran jäsenmaksun ja uimahallin kulkurannekkeen) maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä cetus.fi verkkokaupassa, tai mikäli ilmoittautuminen tehdään puhelimitse, asiakkaalle lähetetään lasku postitse kotiin. 

Ryhmien säännöt

Valmentajat sopivat ryhmänsä kanssa säännöistä, joilla pyritään luomaan ryhmään hyvät harjoitteluolosuhteet sekä turvallinen ja kannustava ilmapiiri.  Mikäli harjoituksissa tai kilpailuissa toimitaan sääntöjen vastaisesti, valmentajat ovat velvollisia ilmoittamaan tapahtuneesta uimarin kotiin. Seuraamuksista sovitaan tarvittaessa uimarin, vanhempien ja valmentajien kesken. 

Vanhemmilta toivomme, että antaisitte valmentajille työrauhan harjoitusaikoina. Sovittehan siis tapaamisajasta, jos haluatte keskustella valmentajien kanssa henkilökohtaisesti lapseenne liittyvistä asioista. Tiedotattehan valmentajia lapsenne harjoitteluun mahdollisesti vaikuttavista seikoista, kuten kroonisista rasitusvammoista, allergioista tai oppimisvaikeuksista.