Keskiviikoisin ohjelmaa yläkoululaisille!

Cetus järjestää ohjelmaa yläkoululaisille keskiviikkoisin yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa!

Aikataulu:

Uinti: Espoonlahden sekä Leppävaaran uimahalleissa keskiviikkoisin klo 15.00-16.00

Vesipallo: Kilon uimahallissa klo 15.45-17.00

Miten mukaan?

Jos olet uimataitoinen (uit vähintään 25 metriä yhtäjaksoisesti) ja yläkouluikäinen, olet tervetullut  mukaan!

Osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista tai sitoutumista moneksi kerraksi. Riittää kun ilmestyt paikalle! Toiminta on osallistujille ilmaista.

Mitä?

Tunnin sisällön suunnittelee valmentaja/ohjaaja, kuitenkin ottaen omat toiveesi huomioon! Koska tavoitteena on innostaa nuoria mukaan harrastukseen, tärkeintä on, että toiminta on mielekästä nuorelle itselleen! Toki ohjelma räätälöidään myös osaamisesi ja taitojesi mukaan: osaavammat uimarit haluavat myös varmasti esim. uintitekniikan opettelua ja vähemmän uinut haluaa ehkä vahvistaa uinnin alkeistaitojaan.

Tavoitteet?

Vapaa keskiviikkoilta yläkoululaisille! Toiminnan tavoitteena on järjestää yläkouluikäisille mahdollisuus harrastaa keskiviikkoisin heti koulun jälkeen. Yläkoululaisten koulupäivä loppuu Espoossa klo 14.30.

Yläkouluikäisillä, joilla on harrastuksia ja jotka ovat mukana urheiluseuratoiminnassa aktiivisesti, illat kuluvat käytännössä harrastusten parissa. Tavoitteena on saada tämän kohderyhmän keskiviikkoilta täysin vapaaksi harrastuksilta, jolloin harjoitukset pidetään heti koulupäivän jälkeen. Tämä luo yläkouluikäiselle seuraharrastajalle mahdollisuuden nähdä kavereita, viettää aikaa perheen parissa tai tehdä vaikka läksyjä.Tärkeä osa tätä toimintaa on myös aktivoida harrastuksen pariin heitä, joilla ei ole mitään harrastusta, tai niitä, jotka ovat lopettaneet harrastuksensa.

Taustaa...

Muiden espoolaisten urheiluseurojen tapaan olemme järjestäneet matalan kynnyksen toimintaa nuorille keskiviikkoisin syksystä 2018 alkaen. Toimintaa järjestetään yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.  ”Valtakunnallisella tasolla tätä toimintaa järjestetään ensimmäistä kertaa näin suuressa mittakaavassa”, kertoo Camilo Miettinen Espoon kaupungin liikuntapalveluista.

Monet muutkin seurat järjestävät vastaavaa toimintaa kuin Cetus, tietenkin omissa lajeissaan. Mukana toiminnassa ovat myös nuoriso- ja kulttuuripalvelut, jotka tarjoavat omaa maksutonta harrastetoimintaansa keskiviikkoisin samalle aikaikkunalle. Näin yläkouluikäiselle tarjoutuu erittäin kattavasti mahdollisuuksia harrastaa!

”Ne nuoret kenen kanssa itse olen kokemuksista kysellyt, ovat olleet todella iloisia maksuttoman harrastamisen ja uuden kokeilun mahdollisuudesta. Tästä kertoo myös se, että osa lajeista on saanut näistä kokeilijoista uusia harrastajia seuraansa tai vaihtoehtoisesti käyneet harjoituksissa koko syyskauden ns vakiokävijöinä. Se on varmasti niin seuralle, kaupungille kun myös nuorelle se isoin palkinto, mihin toiminnalla pyritään!” Miettinen toteaa.