Ilmari Laitalalle SM-kultaa ja hopeaa!

Kesäkuun viimeisen viikonlopun SM-uinneissa kisattiin avoimen sarjan ja nuorten Suomen mestaruuksien lisäksi myös vammaisuinnin mestaruuksista! Kolmantena kisapäivänä Cetuksen vammaisuinti palasi voittokantaan kolmen vuoden tauon jälkeen, kun Ilmari Laitala ylsi kultamitalille 100 m selkäuinnissa. Vain vajaa puoli tuntia aiemmin Laitala kauhoi hopeamitalille vapaauinnin 200 metrillä, tehden samalla S8-luokan vammaisuinnin Suomen ennätyksen!

Vammaisuinnin SM-kisoissa kilpaillaan yhdessä sarjassa S1-14, eli kaikki näihin luokkiin kuuluvat uimarit kilpailevat keskenään. Uituja aikoja verrataan kyseisten luokkien maailman ennätyksiin ja ne pisteytetään wps-pisteiksi, joiden mukaan lopulliset sijoitukset määräytyvät. Laitala kilpailee S8/SB8/SM8 luokissa. 

Laitalan kisaviikko oli hyvin kiireinen, SM-uintien ohella hän edusti Suomea Paralympiakomitean joukkueessa European Para youth Gameseissa (EPYG)  25.6.-1.7. Pajulahdessa ja Mäkelänrinteessä. SM-uinneissa hän osallistui kaikkiaan yhdeksälle matkalle torstaista lauantaihin ja kellotti niissä 8 henkilökohtaista ennätystä.

Ennen lauantaisia mitaliuintejaan Laitala ehti piipahtaa kisaamassa myös Mäkelänrinteessä, jonne hän sitten suunnisti koko sunnuntaiksi, petraten tuolloin jo kertaalleen Leppävaarassa tehtyjä ennätyksiään 50m vapaa- ja 200m sekauinneissa.

Kovatasoisessa kansainvälisessä seurassa tämä ei kuitenkaan riittänyt mitalisijoituksiin. EPYG-kisoissa startteja oli kaikkiaan viisi, joista saldona siis kaksi ennätystä.

Onnittelut kulta- ja hopeamitaleista!

Lisätietoja:
https://www.uimaliitto.fi/uinti/vammaisuinti/
https://www.paralympia.fi/
https://www.epyg2019.fi/
https://www.cetus.fi/kilpauinti/seuraennatykset

Kuva: Cetuksen SoMe-tiimi