Aikuisten uimakoulut

Uimataito on jokaiselle tärkeä kansalaistaito. Uinti on myös hyvä ja tehokas kuntoilumuoto. Aikuisten uimakouluissa opetellaan uinnin perustaitoja ja hankitaan varmuutta vedessä oloon. Aikuisten uimakouluun voi osallistua täytettyään 15 vuotta. Tapiolan ja Keski-Espoo uimahalleissa Aikuisten uimakoulu 1 -kurssi järjestetään monitoimialtaassa, jossa veden lämpötila on 30-33 celciusastetta, ja Espoonlahden uimahallissa opetusaltaassa, jossa altaan vesi on 27-29 celciusastetta. Uimakoulu 2- ja 3-kurssien myötä uidaan yhä enemmän isossa altaassa, kunnioittaen ryhmäläisten osaamista ja uskallusta.

Aikuisten uimakoulu 1

Lähtötasovaatimus: Kurssilainen uskaltautuu veteen. Tavoitteena on veden pelon voittaminen, sekä seuraavien taitojen oppiminen: kellunta, liuku, sukellus sekä 5 metrin uimataito.

Aikuisten uimakoulu 2

Lähtötasovaatimus: 5 metrin uimataito, kyky sukeltaa veden alle. Tavoitteena kurssilla on saavuttaa n. 15 metrin uimataito vatsallaan ja selällään syvässä altaassa muiden perustaitojen lisäksi.

Aikuisten uimakoulu 3

Lähtötasovaatimus: 15 metrin uimataito, kyky sukeltaa veden alle, uskallus uida lyhyitä matkoja syvässä altaassa. Kurssin tavoitteena on saavuttaa 25 metrin uimataito vatsallaan ja selällään syvässä altaassa.