Uimakoulu 3- Erityisryhmä

Tässä uimakoulussa kehitetään uintivarmuutta ja taitoja, sekä valmiuksia uida syvässä altaassa. Tutuiksi tulevat myös mm. sukellukset ja hypyt. Tavoitteena on omaksua 25m uimataito syvässä altaassa sekä vatsallaan (myyräuintia) että selällään (alkeisselkäuintia). Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu lapsille, joilla on haasteita motorisissa, kogintiivisissa ja/tai sosiaalisissa taidoissa ja jotka tarvitsevat erityistä tukea uinninopetuksessa.

Lähtötasovaatimukset: Lapsi osaa uida 15m vatsallaan (myyräuintia) ja 15m selällään (alkeisselkäuintia). Lapsi osaa sukeltaa opetusaltaan pohjaan (80-90cm) ja hypätä jalat edellä syvään altaaseen. Hän osaa myös toimia ryhmässä ohjaajan ohjeiden mukaisesti. Mikäli lapsi ei kykene toimimaan riittävän itsenäisesti ja tarvitsee vanhemman tukea altaassa, tulee vanhemman maksaa sisäänpääsymaksu uimahallin kassalle ja osallistua ryhmään.

Ryhmässä toimii 2 ohjaajaa. Opetus osin tapahtuu opetusaltaassa, osin syvässä altaassa. Veden lämpötila on molemmissa altaissa noin +26-28 astetta.