Palvelut

Yksityistunnit

Tarvitsetko vinkkejä uintitekniikkaasi? Kaipaako lapsesi tukea uinnin opettelussa? Yksityistunnilla Opetuksen sisältö räätälöidään tarpeittesi mukaan uinnin alkeisopetuksesta tekniikkaopastukseen. Yksityistunti voi olla tehokas tapa päästä eroon veden pelosta, tai ylittää jokin omaa uinnin oppimista hidastava kynnys. Monet ottavat yksityistunteja myös silloin tällöin uimakoulun tueksi kun jokin asia vaatii huolellilsempaa paneutumista. Ohjaaja on vain sinua varten kokonaiset ja intensiiviset 30minuuttia. Muutamakin yksityistunti voi tehdä ihmeitä! Lisätietoja löydät täältä!

Uintisynttärit

Järjestämme uintisynttäreitä sunnuntai-iltaisin klo 17.30-19.30 Espoonlahden uimahallissa. Lasten uintisynttäreillä pelataan, leikitään ja uidaan päivänsankarin toiveiden mukaan. Järjestämme myös Merenneitosynttäreitä. Synttärivieraiden käytössä on myös takkahuone, jossa on mahdollisuus viettää syntymäpäiviä uinnin jälkeen. Järjestämme synttäreitä myös aikuisille, jolloin ohjelmassa on esimerkiksi uintitekniikkaa tai vesijumppaa. Lue lisää!

Uintipaketit päiväkodeille

Järjestämme uimaopetusta myös päiväkotiryhmille tilauksesta. Opetamme lapsille vedessä liikkumista, kastautumista ja tutuiksi tulemista veden kanssa. Pikkuhiljaa rakennamme pohjaa varsinaiselle uimataidolle. Leikkien ja tarinoiden siivittämänä etenevät uintitunnit tukevat lapsen mielikuvitusta, liikunnallisuutta ja sosiaalisia taitoja. Uintitunnit suunnitellaan huomioiden lasten iänmukaiset tarpeet ja valmiudet. Lisätiedot ja varaukset täältä.

Koululaisten uimaopetus

Cetus Espoo ry on järjestänyt uimaopetusta peruskoulujen oppilaille vuoden 2009 alusta asti. Opetuksen piiriin kuuluvat päiväkotien esikoululaiset sekä alakoululaiset esiluokasta neljänteen luokkaan asti. Esikoululaiset käyvät tutustumassa uimahalleihin ja uimaopetukseen kaksi kertaa lukuvuodessa, 1.-4.-luokkalaiset uivat neljä kertaa lukuvuodessa. Espoossa alakoululaisia on yhteensä noin 16 000. Yhteen lukuvuoteen mahtuu noin 65 000 esikoululaisen ja alakoululaisen uimahallikäyntiä.

Opetusta annetaan Espoonlahden, Keski-Espoon ja Leppävaaran uimahalleissa. Opettajina toimivat Cetuksen päätoimiset uimaopettajat. Opetuksen yleisenä tavoitteena on saada lapset innostumaan uimisesta positiivisen ilmapiirin kautta. Jokaiselle luokka-asteelle on omat uinnilliset tavoitteensa. Pienimmät oppilaat harjoittelevat veteen totuttautumista ja alkeisuimataitoja. Isommat oppilaat opettelevat varsinaisia uintitekniikoita. Päätavoite kaikille alakoulun oppilaille on saavuttaa Pohjoismaisen uimataitomääritelmän mukainen 200 metrin uimataito.