Tyttöjen ja naisten uintikurssit

Huom! Tapiolan uimahallin remontin takia naisten ja tyttöjen uintivuoroa ei valitettavasti pystytä järjestämään vuosina 2017-2018.

Järjestämme Tapiolan uimahallissa lauantai-iltaisin uintivuoron, joka on tarkoitettu ainoastaan naisille ja tytöille. Haluamme tarjota eri kultuureista tuleville naisille ja tytöille mahdollisuuden tutustua uimahallin käytäntöihin ja uinnin alkeisiin turvallisessa ympäristössä. Tyttöjen ja naisten uintivuorolle ovat tervettulleita kaikki teini-ikäiset ja sitä vanhemmat naiset uskonnosta riippumatta. Huomaathan kuitenkin, että alle teini-ikäiset tytöt, joiden kuukautiset eivät ole vielä alkaneet, voivat osallistua koulu-uimaopetukseen sekä uida uimahallien yleisöuintivuoroilla. 

Lauantai-illan naisten kurssit sekä vapaaharjoitteluaika on tarkoitettu riittävän uintivarmuuden saavuttamiseksi, jotta naiset voisivat jatkossa käydä uimahallissa hallien yleisten aukioloaikojen puitteissa. Kannustamme kaikkia naisten kurssilla tai uintivuorolla käyneitä jatkamaan uintiharjoittelua yleisövuoroilla, sillä haluamme tarjota nämä lauantai-illan vuorot ensisijaisesti niille, jotka tarvitsevat opastusta myös uimahalliympäristöön tutustumisessa. Koska uinnin harjoittelu ja uimahalliympäristöön tutustuminen ovat uintiajan keskeisimpiä tavoitteita, esimerkiksi porealtaat eivät ole lauantai-iltaisin käytössä.

Espoon kaupungin uimahalleissa on sallittua käyttää uimapukukankaasta tehtyä koko vartalon peittävää uima-asua ja näitä erilaisia burkineja voi lainata uimahallien kassoilta. Tästä löydät YLEn kirjoittaman artikkelin burkinin käytöstä Espoon uimahalleissa ja täältä pääset tutustumaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton Tule uimahalliin! -oppaisiin.