CetusMix

Sedd från tävlingssynpunkt är åldern 8-9 år ideal för att börja CetusMix. Man kan också deltaga i CetusMix utan tävlingsinriktning, och njuta av att simma. Obs! Man kan endast deltaga i CetusMix om man blivit rekommenderad av (Vesiralli) instruktören.

I CetusMix tränar man flera olika vattensporter. Målet är att utveckla sina rörelsekunskaper mångsidigt. I CetusMix lägger vi grunden till grenspecifika rörelsekunskaper, som krävs om man vill utöva sporten på toppnivå.

Vesiralli 1-4 och barnens teknikkurs(+7år) är bra alternativ för att nå de kunskaper som krävs för att kunna deltaga i CetusMix. Barnens Hobbygrupp och andra kursbaserade grupper är alternativ för barn som inte vill tävla- CetusMix är främst menat som en tävlingsinriktad grupp.

Efter CetusMix kan man fortsätta träna antingen tävlingssim, konstsim eller vattenpolo i Cetus coachinggrupper. Ålder, deltagandeaktivitet och skicklighetsnivåns utveckling under kursens gång påverkar barnets färdighet till att påbörja i tävlingsgrupper.

CetusMix-grupperna och deras träningstidtabeller hittar man här.

Krävda förkunskaper

Man kan deltaga i CetusMix endast med rekommendationen av en (Vesiralli) instruktör. CetusMix är en god fortsättning på Vesiralli-kurserna för de barn, som vill träna simning två gånger i veckan, och är intresserade av tävlingsinsriktad simning.

I samarbete med