Cetuksen tarina

Mistä nimi Cetus tulee? 

Cetus on pohjoisen tähtitaivaan tähdistö, jonka suomalaiset tähtien harrastajat tuntevat myös suomenkielisellä nimellä Valaskala. Tähdistön kreikan keetos- ja latinan cetus-nimen on selitetty tarkoittavan merihirviötä. Tähtikuviot liittyvät läheisesti muinaisiin antiikin mytologioihin. Mytologioissa Cetus kuvataan toisinaan lohikäärmeeksi, toisinaan vesiä hallitsevaksi valtiaaksi. Muinaisista ajoista lähtien tähän salaperäiseen vesielementin valtiaaseen on siis liitetty käsitys voimasta ja suuruudesta.

Uinti Espoo- Esbo sim ry aloitti toimintansa vuonna 2004 

Seura on saavuttanut vahvan ja luotettavan aseman espoolaisena urheiluseurana. Seura vaihtoi nimensä vuonna 2013 Cetus Espoo ry:ksi (Cetus Esbo rf), ja tekee yhteistyötä muun muassa Suomen uimaliiton, URHEAn (Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian) sekä Espoon kaupungin kanssa. Syksyllä 2013 Cetus Espoo ry hyväksyttiin SFI:n (Svenska Finlands Idrott) jäseneksi. Vuonna 2015 seurassa oli n. 500 aktiivista kilpaharrastajaa ja samana vuonna seuran järjestämillä kursseilla yhteensä yli 12000 osallistujaa.

Tavoitteenamme on tarjota ihmisille mahdollisuus harrastaa laadukasta vesiliikuntaa ja uintiurheilua Espoossa

Cetuksen perustoimintaan kuuluu uimataidon, uintiliikunnan (kunto- ja terveysliikunta, kilpa- ja huippu-urheilu) ja muun näihin liittyvän toiminnan edistäminen.  Seurassa voi harrastaa kilpauintia, vesipalloa, taitouintia ja uimahyppyjä. Lisäksi seura tarjoaa mahdollisuuden osallistua sukelluskerhotoimintaan ja aikuisille suunnattuihin kunto- ja terveysliikuntamuotoihin.

Seuran jäsenille luodaan edellytykset menestyä uintiurheilun kansallisella tasolla ja mahdollisuuksien mukaan saavuttaa menestys myös kansainvälisellä tasolla kilpauinnissa, vesipallossa, taitouinnissa ja uimahypyissä. Cetuksen visiona on olla urheiluseura, jossa saa parasta valmennusta, joka on halutuin seuratyönantaja, ja joka tarjoaa laadukkaimmat kurssit ja uimaopetuksen. Seuran visiona on lisäksi olla osaamisestaan ylpeä, kansainvälisesti menestyvä ja tunnettu uimaseura.

Cetus Espoo ry järjestää kurssitoimintaa Keski-Espoon, Espoonlahden, Tapiolan ja Leppävaaran uimahalleissa. Kurssitarjonta on runsasta ja seuran tavoitteena on tarjota turvallista vesiliikuntaa kaikenikäisille. Seuran toimintaa ohjaavat eettiset arvot ja eri-ikäisten ihmisten terveysliikunnan tarpeet. Tavoitteellisuus näkyy kurssitoiminnan laadussa ja vastuullisuudessa. Tarkoituksena on kokonaisvaltainen yksilöllisen kasvun ja kehittymisen tukeminen.