Taitouinti cetuksessa

Taitouinnin valmennusjärjestelmä

Cetus Espoon taitouinnin valmennusjärjestelmä perustuu tasovalmennusjärjestelmään, jossa jokaiselle tasolle on määritetty omat tehtävänsä, joita ohjaavat taitouinnin ikäsarjakohtaiset lajivaatimukset sekä nuorten fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten ominaisuuksien kehitys. 
Valmennusjärjestelmän tavoitteena on taata jokaiselle uimarille taito- ja tavoitetasonsa mukainen harjoittelupaikka. Cetuksen taitouinnin valmennusjärjestelmä perustuu viiteen perustasoon, joille on tarkkaan määritetty pääsykriteerit, toiminnan keskeiset sisällöt ja tavoitteet. Valmennusjärjestelmän perustasot ovat: CetusMix, alle 12-vuotiaiden kilpajoukkue, alle 15-vuotiaiden kilpajoukkue, alle 18-vuotiaiden kilpajoukkue ja yli 18-vuotiaat.

Valmennusjärjestelmän ensimmäinen taso on CetusMix, josta uimarit jatkavat lajikohtaisiin ryhmiin. CetusMix-valmennuksessa yhdistyvät taitouinnin, vesipallon ja ratauinnin lajisisällöt. Tavoitteena on kehittää motorisia perustaitoja ja vesitaitavuutta tasolle, joka mahdollistaa siirtymisen taitouinnin alle 12-vuotiaiden kilpajoukkueeseen. Ryhmissä eteenpäin siirtymiseksi tulee uimarin täyttää ylemmän ryhmän kriteerit ja tavoiteikä ryhmiin.

Taitouinti on joukkuelaji ja lajin harrastajien tulee sitoutua joukkuekohtaisiin harjoitusaikatauluihin. Joukkueiden harjoitusmäärät on johdettu huipulle tähtäävän taitouimarin polusta, joka löytyy Suomen uimaliiton sivuilta. Seuran tavoitteena on tarjota urheilijoille mahdollisuus kehittyä lajin parissa kansainväliselle tasolle asti. Tukilajeina kilparyhmissä harjoitteleville uimareille olemme tarjonneet muun muassa voimistelua, balettia, joogaa ja pilatesta. 

Lisätietoa Cetuksen taitouintitoiminnasta: taitouinti (at) cetus.fi