Usein kysytyt kysymykset

Kurssit

Alle 5-vuotias lapsi voi osallistua uimakouluun peuhu-uimakoulun opettajan suosituksesta, tai jos lapsi täyttää uimakoulun aikana viisi vuotta.

Viiden vuoden ikäraja perustuu uimaopettajiemme kokemukseen. Suurin osa 4-vuotiaista ei jaksa vielä keskittyä täysipainoisesti koko uimakoulutuntiin. Kun keskittyminen herpaantuu, saattaa käydä heposti niin, että  lapsi alkaa sukeltelemaan, ei kuuntele ohjeita ja näin koko ryhmän oppimistilanne häiriintyy.

Pyrimme siihen, että kaikki uimakoululaiset saavat tasapuolisesti opetusta ja huomiota uimaopettajalta.

Jos vanhemmat ilmoittavat 4-vuotiaan uimakouluun, ja ilmenee että lapsi ei jaksa keskittyä opetukseen ja muiden uimakoululaisten opetus kärsii, uimakoulu tulee keskeyttää. Näissä tapauksissa seura ei palauta kurssimaksua takaisin.

Valitettavasti liikuntaseteleillä ei voi maksaa uintikursseja.

Mikäli ryhmään on jo tullut niin paljon ilmoittautumisia, että kaikki vapaat paikat on varattu, voit ilmoittautua jonoon odottamaan mahdollisesti ryhmään vapautuvaa peruutuspaikkaa.

Jos ryhmään vapautuu uusi paikka, ja olet ensimmäisellä varasijalla, olemme Sinuun puhelimitse yhteydessä ja kysymme haluatko ottaa vapautuneen paikan vastaan. Mikäli Sinulla on tässä vaiheessa jo toinen vastaava ryhmäpaikka varattuna, voit perua aiemman paikkasi ja vaihtaa mieluisampaan ryhmään. Voit myös halutessasi kieltäytyä tarjotusta paikasta.

Voit halutessasi ilmoittautua jonoon odottamaan peruutuspaikkaa kuinka moneen ryhmään tahansa.

Mikäli lapsi palelee herkästi, suosittelemme kokeilemaan uimalakin käyttöä uinnin ajan. Saunomista ja lämpimässä terapia-altaassa uintia kannattaa välttää ennen uimakouluun osallistumista. Altaalle on hyvä saapua vasta paria minuuttia ennen uimakoulun alkua.

Lasta kannattaa kannustaa liikkumaan aktiivisesti koko uimakoulun ajan, ja pitämään hartiat mahdollisimman hyvin veden alla. Märällä iholla uimahallin ilma tuntuu kylmemmältä kuin vesi.

Ilmoittautuessasi vauva- perhe- tai sisarusuintiryhmään Cetuksen verkkosivujen kautta, tulee Sinun maksaa ensimmäisen kerran osallistumismaksu varataksesi paikan. Maksu huomioidaan ensimmäisen laskun yhteydessä. Mikäli ilmoittaudut puhelimitse, ensimmäinen uintikerta veloitetaan normaalisti ensimmäisen laskun yhteydessä.

Valitettavasti poissaoloja ei voi korvata osallistumalla muille kursseille. Ainoastaan pidempiaikaisesta sairaudesta (yli 1kk) johtuvasta poissaolosta voi saada korvausta toimittamalla lääkärintodistuksen Cetuksen toimistolle.

Naisten ja tyttöjen uintivuoro Tapiolan uimahallissa lauantai-iltaisin on tarkoitettu murrosiän ylittäneille. Tyttö, jolla ei ole vielä kuukautisia, voi osallistua sekaryhmiin. Uintivuoron tarkoitus on mahdollistaa alkeisuinnin harjoittelu sellaisille tytöille ja naisille, joiden on haasteellista käydä uimassa yleisellä uintiajalla. Uintivuoro ei ole tarkoitettu pelkästään musliminaisille, vaan myös muut ovat tervetulleita.

Lauantai-illan naisten uintiaika on tarkoitettu uinnin harjoitteluun riittävän uintivarmuuden saavuttamiseksi, jotta naiset voisivat jatkossa käydä uimahallissa uimahallin yleisten aukioloaikojen puitteissa. Koska uinnin harjoittelu on uintiajan keskeisimpänä tavoitteena, esimerkiksi porealtaat eivät ole lauantai-illan uintivuoroilla käytössä.

Espoon kaupungin uimahalleissa on sallittua käyttää uimapukukankaasta tehtyä koko vartalon peittävää uima-asua. Alakoululaisille on tarjolla muutamia tällaisia laina-uimapukuja joita voi käyttää koululaisten uimaopetuksen aikana.

Uimakoulupaikkaa ei voi perua enää uimakoulun alettua. Peruutukset tulee tehdä aina ennen kurssin alkua, jolloin veloitamme ainoastaan voimassa olevan käsittelykorvauksen (15e). Mikäli paikan peruu kurssin jo alettua, veloitamme asiakkaalta koko kurssimaksun.

Suosittelemme tutustumista huolellisesti kurssikuvauksiin ennen ilmoittautumisen tekemistä. Lisäksi suosittelemme vierailua uimahallissa ja opetusaltaassa ennen uimakoulun alkua, mikäli epävarmuutta lapsen innokkuudesta on havaittavissa. Järjestämme myös 3-5-vuotiaille peuhu-uimakouluja, jotka sopivat perheen pienimmille hyvin.

Perhepeuhularyhmässä tutustutaan ryhmätoimintaan yhdessä vanhemman kanssa.