Taitouinnissa menestystä 13.-15.12.2019

Julkaistu

Taitouinnin kuviomestaruuskilpailut 13.-15.12.2019

Taitouinnin kuviomestaruuskilpailut pidettiin Turussa Impivaaran uimahallissa 13.-15.12. Kilpailijoita osallistui 10 eri seurasta. Edustettuina olivat Cetus, HU, KuUS, OU, Oulun Lohet, SWIM, UiTa, Vanders, Vantaan Pyörre ja järjestävänä seurana toiminut ÅSK. Avoimessa sarjassa oli kilpailijoita myös Norjasta.

Cetus osallistui kisoihin komealla 31 uimarin kokoonpanolla ottaen osaa kaikkiin SM arvon saaviin sarjoihin. Lisäksi meiltä oli kaksi uimaria 10 vuotta ja alle – sarjassa, josta tulikin hienosti kultaa Matilda Erkkilälle. Viikonlopun aikana uitiin joka ikäsarjan kaikki kuviot tuomareiden antaessa pisteet yksittäisistä suorituksista. Cetuksen uimarit olivat parantaneet hienosti tasoa ja kehittyminen näkyi puhtaina linjoina, hyvinä perusasentoina ja aiempaa parempina korkeuksia. Valmentajat olivat todella tyytyväisiä suorituksiin. Moni urakoi kahden tai jopa kolmen ikäsarjan kuviot läpi. Harmillisesti suoritusten taso ei näkynyt kaikissa pisteissä.

Ilahduttavaa oli, että taitouinti lajina on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan Suomessa. 13-15 – vuotiaiden sarjassa nähtiin ennätykselliset 95 uimaria. Cetuksen Veera Säämänen sai pronssia kyseisessä ag15 sarjassa. Kulta- ja hopeasijat menivät maajoukkueessakin uiville Mari Moilalalle (OU) ja Maria Overmyerille (Pyörre). 18-vuotiaat ja alle eli juniorsarjassa seuramme Lili Jokinen vei voiton. Senioreissa Cetukselle tuli ansaittu kolmoisvoitto. Melania Sainio sai kultaa, Linnea Pitkänen hopeaa ja Sini Tuuli pronssia.

Kilpailun tulokset on löydettävissä täältä!

Seuraavan kerran Suomen taitouintiväki kokoontuu Espoossa 7.-9.2.2020 kun järjestämme avoimet Cetus Games kilpailut Leppävaarassa.

Asiasanat

Yhteistyössä