Cetuksen D-junioreille SM-kultaa vesipallossa

Cetuksen D-juniorit (2002 ja aiemmin syntyneet) lähtivät kauteen 2015-2016 kirkastamaan edellisen kauden hopeamitalia.

Cetuksen D1-joukkue oli oman alkulohkonsa ensimmäinen puhtaalla pelillä. Kunkin lohkon kaksi parasta pääsi ylempään jatkosarjaan muiden joukkueiden pelatessa jatkopelinsä alemmassa jatkosarjassa. Cetuksen D2-joukkue, joka koostui nuoremmista ja kokemattomammista pelaajista, jatkoi pelejään alemmassa jatkosarjassa.

Ylemmän jatkosarjan pelit olivatkin odotetusti alkulohkoa tiukempia. Cetus sijoittui ylemmän jatkosarjan toiseksi voitettuaan kuudesta pelistään neljä ja varmisti paikkansa lopputurnauksessa. Lopputurnauksen järjestämisvastuu oli ylemmän jatkosarjan voittaneella Porin Senttereillä.

Cetuksen D1-joukkue lähti lauantaina Espoosta kohti Poria ja lopputurnausta. Illalla vastassa oli Jyväskylän Saukot. Kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Saukkojen kanssa Cetus oli ollut voitokas, mutta kun panoksena oli pääsy taistelemaan kirkkaimmista mitaleista tai jääminen pronssiotteluun, jännitystä oli ilmassa. Tiukan kamppailun jälkeen paikka sunnuntain mestaruusottelussa oli varmistettu lukemin 12-10.

Koska lauantain toisessa ottelussa Sentterit voitti Turun Uimarit selkein lukemin, sunnuntain mestaruusottelussa Cetusta vastaan asettui turnauksen isäntäjoukkue Sentterit. Ottelusta odotettiin tiukkaa, koska kauden aikana vain Sentterit oli kyennyt voittamaan Cetuksen D1-joukkueen.

Jo ottelun ensi hetkistä oli nähtävissä, että jokainen Cetuksen pelaaja halusi antaa parastaan ja pelata sovitun taktiikan mukaan joukkueena. Kentällä nähtiinkin ehdottomasti koko kauden parasta peliä koko Cetuksen joukkueelta ja neljän erän jälkeen Suomen mestaruus oli Cetuksen lukemin 3-9.

Mestaruusjoukkueen kokoonpano:

Oskari Aalto, Peik Alamäki, Egor Garanin, Elmer Heino, Mikael Katainen, Aarno Lind, Andrei Makaroff, Jaakko Molarius, Tiitus Pentikäinen, Elina Pere, Miiko Pipatti, Verna Rostedt, Juho Ryhänen, Eero Saarelainen

Valmentajat: Arthur von Weissenberg ja Teo Pentikäinen, sekä Casper Törmä.

 

Katso palkintojenjako Youtubesta! 

Kauden ottelut ja tilastot löytyvät täältä.