Kurssit

Lasten kurssit
Vauva- ja perheuinti

Vauvauinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva monipuolinen leikkihetki puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä (+32 astetta). Vauvauinnin tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä sekä kehittää vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutusta. Vauvauinnissa lapsi ei opi itsenäisesti uimaan, vaan leikkimään vedessä ja sukeltamaan vanhempien valvonnassa ja avustamana. Vauvauinnissa hyödynnetään synnynnäistä sukellusrefleksiä, jonka avulla vauva pidättää hengitystään veden alla. Vauvauinnissa harjoitellaan myös monia muita taitoja esimerkiksi tasapainoilua, tarttumista ja sosiaalista kanssakäymistä.

Uintikerta kestää 30min ja maksaa 16,50€/kerta. Kurssihinta on 20€/kerta jos osallistuvia lapsia on useampi kuin yksi. Lasku lähetetään asiakkaalle postitse kotiin tai e-laskuna verkkopankkiin. Uinnit laskutetaan kahdessa osassa (tammi-helmi ja maalis-huhti-touko) Maksettava summa riippuu järjestettävien uintikertojen määrästä laskutuskauden aikana.

Yksittäinen poissaolo (1-2 krt) ei vaikuta uintipaikan normaalilaskutukseen. Pidempiaikaisista (3-6 krt) poissaoloista on mahdollista saada hyvitys laskutuksessa VAIN, jos poissaolosta on terveydenhoitajan- tai lääkärintodistus. Poissaoloja voi olla enintään kuusi peräkkäin. Tämän jälkeen laskutus jatkuu normaalisti. Todistus tulee toimittaa kuuden viikon sisällä sairastumisesta. 

Mikäli uintipaikka halutaan irtisanoa kesken uintikauden, tulee irtisanomisesta ilmoittaa toimistolle puhelimitse tai sähköpostitse viimeistään neljä viikkoa ennen varsinaista lopettamista. Irtisanoutumisaika käynnistyy ilmoituspäivästä lähtien.

 

 

 

Syksyn 2016 valokuvausaikataulu

Vauva- ja perheuintien yhteydessä järjestetään kerran kaudessa jokaiselle ryhmälle yksi valokuvaus. Tunnille osallistumonen ei velvoita valokuvaukseen osallistumiseen.

Leppävaara ma 21.11. klo 16.30-18.30
Leppävaara pe 25.11. klo 16.30-18.30
Leppävaara la 29.10. klo 9.45-11.45
Leppävaara su 6.11. klo 9.15-10.45
Keski-Espoo ti 1.11. klo 16.30-18.30
Keski-Espoo su 20.11. klo 11.15-14.15

Molskis-kuvauspalvelun kutsu vauva- ja perheuimareille

Vauvauinti

Vauvauinti on lapsen ja vanhemman yhteinen,​ iloinen ja turvallinen leikkihetki. Vauvauinnissa lapsi ei opi itsenäisesti uimaan,​ vaan leikkimään vedessä ja sukeltamaan vanhempien valvonnassa ja avustamana.

Perheuinti

Perheuinti on vauvauinnin jatkoryhmä. Ryhmässä voi aloittaa lapsen ollessa vähintään vuoden ikäinen. Perheuintiin voivat osallistua myös lapsen alle kouluikäiset sisarukset,​ mikäli ryhmässä on tilaa.

Sisarusuinti

Sisarusuinti on tarkoitettu perheille joissa on 3kk-1,​5-vuotias vauva ja alle kouluikäisiä sisaruksia. Sisarusuinti on yhdistelmä vauva- ja perheuintia,​ jossa kaikille lapsille annetaan virikkeitä koko ohjaustunnin ajaksi.

Leiki ja peuhaa

Peuhu-uimakouluissa totutellaan veteen leikkien, laulujen ja tarinoiden avulla. Jokaisella kerralla on eri teema, jonka ympärille opetus rakentuu. Peuhu-uimakoulut antavat hyvät valmiudet uimakoulun aloittamiselle. Peuhu-uimakoulut järjestetään opetusaltaassa ja opetus kestää 30 minuuttia. Perheuimakoulu on vauva- ja perheuintien jatkoryhmä, joka asettuu Peuhu-uimakoulujen rinnalle. Perheuimakoulu järjestetään lämpimässä terapia-altaassa. 

Perheuimakoulu

Perheuimakouluun osallistuvat lapsi ja toinen vanhemmista. Perheuimakoulussa lapsi harjoittelee uinnin alkeita vanhemman avustuksella. Tunti etenee tarinoiden ja leikin siivittämänä. Perheuimakoulu antaa lapselle hyvät valmiudet uimakouluryhmään osallistumiseen itsenäisesti. Perheuimakoulu järjestetään lämpimässä terapia-altaassa. Perheuimakoulu sopii hyvin vauva- ja perheuinnin jatkoryhmäksi lapsille, jotka eivät ole vielä valmiita osallistumaan opetusaltaan kursseille. 

Perhepeuhula

Perhepeuhulassa tutustutaan veteen turvallisesti vanhemman kanssa, kuitenkin ryhmätoimintaan totuttautuen. Tavoitteena on mm. antaa valmiudet itsenäiseen ryhmässä toimimiseen. Jokaisella tunnilla on oma teemansa joka rakentuu hauskan tarinan ympärille. Perhepeuhula järjestetään opetusaltaassa, jossa lapsen jalat yltävät pohjaan. Opetusaltaassa veden lämpötila on 27-29 celciusastetta. 

Peuhu-uimakoulu 1

Peuhu-uimakoulu on pienen lapsen (3-5v.) ensimmäinen uimakoulu, johon hän osallistuu ilman vanhempaa. Kokemusta ja osaamista uinnista ei tarvitse välttämättä olla vielä, mutta on tärkeää, että lapsen kanssa on vieraltu aiemmin uimahallissa ja käyty altaassa. Osallistuessaan Peuhu-uimakouluun lapsen tulee uskaltaa kastautua ja osallistua ryhmään ilman vanhemman tukea. 

Peuhu-uimakoulu 2

Peuhu-uimakoulu 2 on tarkoitettu 4-5-vuotiaille lapsille, jotka osaavat jo rohkeasti toimia vedessä ohjaajan johdolla.  Tavoitteena on kehittyä vedessä liikkujana, sekä oppia muun muassa sukeltamista, liukumista, kelluntaa ja uinnin alkeita. Peuhu-uimakoulu 2 on myös hyvä vaihtoehto Alkeis 1-uimakoululle. (Peuhu-uimakoulu 2-ryhmään osallistutaan ilman vanhempaa.)

Alkeisuimakoulut

Uimakouluissa opetellaan uinnin alkeita: kellumista, liukumista, sukeltamista, uinnin perusteita, ja altaaseen hyppäämistä. Uimakoulun suoritettuaan lapsi saa uimakoulutodistuksen ja taitojaan vastaavan Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) uintimerkin. Opetus tapahtuu pääosin opetusaltaassa. Taitojen karttuessa vietetään ryhmän kanssa yhä enemmän aikaa myös isossa altaassa. Uimaopettajamme ovat SUH:n kouluttamia. Suosittelemme uimalasien käyttöä (ja käytön harjoittelua ennen uimakouluun osallistumista).

Alkeis 1

Alkeis 1-uimakoulussa opetellaan uinnin alkeita kuten uintiasentoa, hengitystä ja potkuja. Tavoitteena on oppia seuraavat asiat: Kellunta, liuku, sukellus, 5m uimataito (uinti vatsallaan kasvot vedessä ja alkeisselkäuinti) sekä hyppy jalat edellä opetusaltaaseen.

Alkeis 2

Alkeis 2-uimakoulussa kehitetään uimataitoa edelleen ja tehdään paljon kehon hallintaan ja hengitykseen liittyviä harjoituksia. Tavoitteena on mm. saavuttaa noin 15m uimataito vatsallaan (myyräuinti) ja selällään (alkeisselkäuinti).

Alkeis 3

Alkeis 3-uimakoulussa kehitetään uintivarmuutta ja taitoja sekä valmiuksia uida isossa altaassa. Tutuiksi tulevat myös mm. sukellukset sekä hypyt. Tavoitteet: 25m uimataito syvässä altaassa

Alkeis 1 -vesipelkoiset

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka pelkäävät vettä tai sukeltamista, eivätkä uskalla esimerkiksi laittaa kasvojaan veteen. Kurssi järjestetään opetusaltaassa pienryhmäopetuksena.

Vesirallit ja Lasten tekniikka

Vesirallit ovat syvässä altaassa järjestettäviä uinnin monipuolisuuskursseja, joista on hyvä jatkaa uimataitojen kartuttamista varsinaisten uimakoulujen jälkeen. Kursseilla harjoitellaan hauskuutta ja haasteita lapselle tarjoten eri uintiurheilumuotojen perusteita: Vesipallo, taitouinti, uimahypyt ja eri uintitekniikat tulevat lapselle tutuiksi kurssien aikana. Vesiralli 1 ja 2-kursseilla harjoitellaan näihin liittyviä perustaitoja kuten hengitystä ja kehon hallintaa. Vesiralli 3 ja 4-kursseilla mukaan tulevat kokonaisvaltaiset suoritukset. Vesirallikurssin suoritettuaan lapsi saa vesirallitodistuksen ja taitojaan vastaavan pinssin. Vesiralliohjaajamme ovat Suomen Uimaliiton kouluttamia. Vesirallikurssit järjestetään syvässä altaassa.

Vesiralli 1

Vesiralli 1-kurssilla harjoitellaan kehonhallintaa vedessä, oikeaa uintiasentoa sekä oikeaa hengitystekniikkaa uinnin aikana. 

Vesiralli 2

Kurssilla syvennetään Vesiralli 1 -kurssilla opittuja taitoja, kuten kehonhallintaa vedessä, oikeaa uintiasentoa sekä oikeaa hengitystekniikkaa uinnin aikana. 

Vesiralli 3

Kurssilla harjoitellaan kokonaisvaltaisia uintisuorituksia ja mukaan tulevat perhosuinti ja rintauinti. 

Vesiralli 4

Kurssilla syvennetään Vesiralli 3-kurssilla opittuja taitoja, ja eri uintilajien kokonaisvaltaiset suoritukset ja käännökset tulevat yhä tutummiksi.

Lasten tekniikkakurssi

Lasten tekniikkakurssi on tarkoitettu uintia jo osaaville lapsille. Kurssilla hiotaan eri uintilajien (vapaa-, rinta-, perhos- ja selkäuinti) tekniikoita sekä harjoitellaan startteja ja käännöksiä.

Harrasta uintia

Kun uimataito on saavutettu, Cetuksessa voi harrastaa uintia myös ilman kilpailullisia tavoitteita. Tämän mahdollisuuden tarjoavat muun muassa harrasteryhmät, Muuvi-iltapäiväkerho sekä kesäleirit. Säännöllisen uintiharrastuksen avulla lapsi ja nuori oppivat uinnillisten asioiden lisäksi myös tärkeitä sosiaalisia taitoja ja pitkäjänteisyyttä. Uinti on aerobista kuntoa kehittävä laji, ja hyvä uimataito toimii ulkovesillä liikkuessa myös turvallisuutta lisäävänä tekijänä. 

Harrasteryhmä

Harrasteryhmä tarjoaa lapselle ja nuorelle säännöllisen uintiharrastuksen ilman kilpailullisia tavoitteita.

Kesäleirit

Liikuntaleirejä järjestetään kesäisin arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Leirit ovat viikon mittaisia.

WAU & Muuvi

Muuvi on 10-12-vuotiaille järjestettävää iltapäiväkerhotoimintaa. Muuvi on tarkoitettu lapsille, joiden uimataito on yli 25 metriä. 

Tutustu lajeihin

Erilaiset uintilajit antavat hyvän pohjan jatkaa ja kehittää omaa uintiharrastustaan. Cetus tarjoaa erilaisia tutustumiskursseja, joiden kautta lajit tulevat tutuksi. Tavoitteena kursseilla on pitää hauskaa erilaisten uintilajien parissa, mutta ne toimivat myös mahdollisuutena päästä mukaan - arviontitilaisuuden kautta - cetuksen kilparyhmiin.

Vesis

Vesis on hauskanpitoa vedessä pallon kanssa. 6-vuotta täyttäneille tarkoitettu kurssi on ensimmäinen askel kohti oikeita vesipalloharjoituksia.

Taitouinti

Taitouinti on monipuolinen joukkuelaji, joka vaatii harrastajalta kestävyyttä, voimaa ja taitoa.

Uimahypyt

Uimahypyt on esteettinen arvostelulaji, jossa hypätään yksin tai pareittain. Järjestämme uimahyppykursseja niin vasta-alkajille kuin jo vähän kokeneemmillekin hyppääjille.

Snorkkelisukellus

Snorkkelisukellus on ns. perusvälineillä tapahtuvaa sukeltamista, muita välineitä ei käytetä (esim painenilmalaitteet).

Junior Life Saver

Junior Life Saver -kursseilla kehitetään yli 7 -vuotiaiden hengenpelastustaitoja. 

Erityisuinti

Sopii liikuntarajoitteisille lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea uinnin opetuksessa. Uintiryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin uintiryhmissä, mutta oppimistahti säädellään jokaisen uimarin tarpeiden mukaan.

Kehitysvammaisille ja liikuntarajoitteisille lapsille järjestämme yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa uintikurssin (ns. perheryhmä), jossa lapsella tulee olla mukana oma avustaja.

Hae Erityisuinti -kursseja verkkokaupastamme

Erityis Alkeis 1

Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu liikuntarajoitteisille lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea uinninopetuksessa

Erityis Alkeis 2

Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu liikuntarajoitteisille lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea uinninopetuksessa. Ryhmässä toimii 2 ohjaajaa.

Erityisuinnin perheryhmät

Ryhmä on tarkoitettu liikunta- ja kehitysvammaisille lapsille, jossa mukana on oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja)

Erityisuinnin harrasteryhmä

Erityisuinnin harrasteryhmä on tarkoitettu liikuntarajoitteisille uimataitoisille eritysuimareille.

Aikuisten kurssit
Vesiliikunta ja -kuntoilu

Vedessä liikkuminen on terveellistä ja niveliä huoltavaa liikuntaa. Hydrostaattinen paine yhdistettynä vedenvastukseen antaa hellää, mutta tarvittaessa myös raskasta vastusta vedessä liikkujille. Vesiliikuntaa voi suositella turvallisesti lähes jokaiselle - iästä ja kunnosta riippumatta.

Tule mukaan nauttimaan vedessä liikkumisesta. Vesijumppa, vesijuoksu ja hydrobic ovat tehokkaita tunteja jotka sopivat kaikille.

Vesijumppa

Vesijumppa on turvallinen tapa harrastaa liikuntaa ja sopii kaikille. Se on tehokasta ja virkistävää liikuntaa vedessä tasaisella sykkeellä. 

Hydrobic

Hydrobicissa tempo on vesijumppaa kovempi ja tunnilla edetään vaihtelevalla, osittain korkeallakin sykkeellä.

Powerhydrobic

Powerhydrobic on sisarustaan Hydrobicia aavistuksen tehokkaampi ja sykettä nostattavampi tunti, jossa taatusti kunto kohenee.

Vesijuoksu

Vesijuoksu on tehokasta ja virkistävää liikuntaa vedessä. Tunnilla vesijuostaan, mutta keskitytään myös vesijuoksutekniikkaan.

Aikuisten tekniikkakurssit

Aikuisille tarkoitetuilla uinnin tekniikkakursseilla opetellaan eri uintilajien tekniikoiden perusteita ja hiotaan uintitekniikkaa yhä sujuvammaksi. Lisäksi kursseilla harjoitellaan eri uintilajien käännöksiä ja startteja. Voit valita kurssivalikoimastamme pidemmän kurssin, jonka aikana harjoitellaan kaikkia uintityylejä, tai lyhyemmän lajitekniikkakurssin, joka aikana keskitytään vain yhteen uintityyliin. Valitse itsellesi sopiva kurssitaso.

Uinnin tekniikkakurssi 1

Tavoitteena on oppia selkä-, rinta- vapaa- ja perhosuinnin perusteet. Liikkeelle lähdetään perusasioista, kuten oikeasta uintiasennosta

Uinnin tekniikkakurssi 2

Tavoitteena on selkä-, vapaa-, rinta- ja perhosuinnin tekniikoiden syventäminen sekä niihin liittyvien käännösten ja starttien opettelu.

Vapaauinnin tekniikkakurssi 1

Kurssin aikana opetellaan vapaauinnin tekniikkaa aloittaen perusteista kuten uintiasennosta ja oikeasta hengitystekniikasta. 

Vapaauinnin tekniikkakurssi 2

Kurssilla hiotaan vapaauinnin tekniikkaa ja harjoitellaan käännöstä.

Rintauinnin tekniikkakurssi

Kurssin aikana opetellaan rintauinnin tekniikkaa aloittaen perusteista kuten uintiasennosta ja oikeasta hengitystekniikasta.

Aikuisten alkeiskurssit

Uimataito on jokaiselle tärkeä kansalaistaito. Uinti on myös hyvä ja tehokas kuntoilumuoto. Aikuisille tarkoitetuilla uinnin alkeiskursseilla opetellaan uinnin perustaitoja ja hankitaan varmuutta vedessä oloon. Uinnin alkeiskursseille voi osallistua täytettyään 15 vuotta. Tapiolan ja Keski-Espoo uimahalleissa alkeis 1-kurssit järjestetään monitoimialtaassa, jossa veden lämpötila on 30-33 celciusastetta, ja Espoonlahden uimahallissa opetusaltaassa, jossa altaan vesi on 27-29 celciusastetta. Alkeis 2- ja 3-kurssien myötä uidaan yhä enemmän isossa altaassa, kunnioittaen ryhmäläisten osaamista ja uskallusta.

Aikuisten alkeis 1

Lähtötasovaatimus: Kurssilainen uskaltautuu veteen.

Tavoitteena on veden pelon voittaminen, sekä seuraavien taitojen oppiminen: kellunta, liuku, sukellus sekä 5 metrin uimataito.

Aikuisten alkeis 2

Lähtötasovaatimus: 5 metrin uimataito, kyky sukeltaa veden alle. Tavoitteena kurssilla on saavuttaa n. 15 metrin uimataito vatsallaan ja selällään syvässä altaassa muiden perustaitojen lisäksi.

Aikuisten alkeis 3

Lähtötasovaatimus: 15 metrin uimataito, kyky sukeltaa veden alle, uskallus uida lyhyitä matkoja syvässä altaassa. Kurssin tavoitteena on saavuttaa 25 metrin uimataito vatsallaan ja selällään syvässä altaassa.

Harrasta uintia

Cetuksessa voi jatkaa uintiharrastusta aikuisena myös tekniikkakurssien jälkeen. Voit osallistua kuntouintiryhmään tai kysellä lisätietoja Masters-ryhmästä. Kuntouintiryhmä on kerran viikossa kokoontuva ryhmä, jossa hiotaan uintitekniikoita ja käännöksiä sekä harjoitellaan matkauintia ja tehdään erilaisia harjoituksia. Treenin aikana uintimatkaa kertyy noin 1000 – 2000 m.

Kuntouintiryhmä

 Ryhmä sopii sinulle, jos tavoitteesi on uintiharrastuksen ylläpitäminen sekä oman kunnon kehittäminen.

Uutiset