Yleisiä ohjeita urheilijoille

Pelisäännöt

Seuran vastuulla on luoda asianmukaiset harjoitteluolosuhteet. Vastuuvalmentajan vastuulla on tehdä tavoitteellinen harjoittelusuunnitelma sekä toteuttaa tätä päivittäisessä valmennustyössä. Urheilijan vastuulla on harjoitella valmentajan ohjeiden mukaisesti sekä huolehtia itsestään vapaa-ajalla. Urheilijan tulee huolehtia riittävästä levon ja ravinnon määrästä ja laadusta. Vanhempien vastuulla on tukea urheilijaa kaikin mahdollisin tavoin, muistetaan kuitenkin jättää valmentaminen valmentajille.

Kilpaurheilun pelisäännöt

Seuramme on sitoutunut puhtaaseen urheiluun. Täältä voit tarkistaa kielletyt ja sallitut lääkkeet KAMU -lääkehaku (suek.fi).

Linkki Puhtaasti paras-verkkokoulutukseen, jota suosittelemme sekä urheilijoille että vanhemmille.

Vakuutukset harjoittelussa sekä kisa- ja leirimatkoilla

Kilpaurheilijoilla / valmennusryhmissä harjoittelevilla tulee olla voimassa oleva urheilutapaturmat kattavan vakuutuksen. Sen saa kätevimmin hankittua Uintiurheilun-lisenssin yhteydessä Uimaliiton sivuilta. Vakuutus kattaa tuolloin harjoituksen ja kisatapahtumien yhteydessä sattuneet vahingot.

Kilpailu- ja leirimatkoja varten urheilijalla tulee olla myös matkavakuutus. Leiri- ja kilpailukulut jyvitetään ilmoittautuneiden kesken ja urheilijan sairastuessa kulut voi anoa omalta vakuutusyhtiöltä. Tuolloin sairastuminen ei kuormita taloudellisesti muita urheilijoita.

Tietoa kilpailemisesta

Kilpailuihin osallistuakseen urheilija tarvitsee Uimaliiton Uintiurheilun-kilpailijalisenssin. Lisenssi on voimassa aina yhden kilpailukauden (1.9-31.8). Lisenssin voi lunastaa suoraan Uimaliiton sivuilta.

Kilpailuihin ilmoittautuminen suoritetaan AINA ryhmän valmentajan toimesta, omatoimisia ilmoittautumisia ei hyväksytä. Mikäli omatoimisia ilmoittautumisia ilmenee, seura antaa urheilijalle varotuksen ja uusiutuvasta rikkeestä seuraa kilpailukielto. Lajit kilpailuihin valitaan valmentajan ja urheilijan yhteistyöllä.

Ryhmän kausisuunnitelmassa olevien kilpailuiden starttimaksut sisältyvät kausimaksun hintaan. Kausisuunnitelman ulkopuoliset kilpailut tulee aina sopia valmentajan kanssa ja tuolloin urheilijan maksaa itse kilpailukutsussa mainitulle tilinumerolle. Masters-uimareiden starttimaksut laskutetaan erillisen ohjeen mukaan.

Lisätietoja kauden kilpailuista saa Cetuksen kilpailut–sivulta sekä Uimaliiton kilpailut–sivuilta.

Kisa- ja leirimatkojen kustannukset

Kauden alkaessa vastuuvalmentaja käy läpi kauden päätapahtumat (kilpailut/ottelut/leirit) vanhempaintapaamisessa, jotta perhe pystyy varautumaan ja sitoutumaan aikatauluihin.

Kilpailu- ja leirikustannukset jaetaan kaikkien osallistujien kesken ja laskutetaan aina tapahtuman jälkeen toteuman mukaan. Maksuun lisätään valmentajien ja huollon osuus jaettavaksi, poislukien vesipallon sarjapelit, joiden kustannukset kuuluvat valmennusmaksuun.

Kilpailu- ja leirimatkoilla on tapana pitää mukana 1 valmentaja 10 uimaria kohden turvallisuussyistä.

Ulkomaanleireissä on varausmaksu, joka tulee olla maksettuna, jotta leirille saa osallistua.

Valmennusmaksut

Valmennusmaksut ovat ryhmäkohtaisia. Valmennusmaksut laskutetaan:

- neljä kertaa vuodessa (harjoitusmaksu yli 800 €/v) : elo-, marras-, helmi- ja toukokuussa

- kaksi kertaa vuodessa (harjoitusmaksu alle 800€/v) : elo- ja helmikuussa

Valmennusmaksut laskutetaan myClubin kautta. Harjoittelusta pidetään parin viikon tauko pääkisojen jälkeen kesällä ja talvella, muutoin seura pyrkii järjestämään valmennusta vuoden ympäri kun ratatilat sen sallii. Valmennusmaksujen hinnasto kaudelle 2023-2024 löytyy täältä.

Varusteet

Cetuksella on yhteistyösopimus Altaalle.com:in kanssa. Kilpailuissa tulee aina käyttää asianmukaisia seuran varusteita.

Treenirannekkeet

Treenirannekemaksu on 40€ vuodessa, joka peritään ensimmäisen valmennusmaksun yhteydessä.

Kadonneesta rannekkeesta tulee ilmoittaa omalle valmentajalleen. Uuden rannekkeen tilaamisesta veloitetaan 5 € maksu.

Lihashuolto

Seuran fysioterapeuttina toimii Virpi Rajala:

• tuki- ja liikuntaelinperäisiin vammoihin ja urheilufysioterapiaan erikoistunut kansainvälisen ja olympiakokemuksen omaava fysioterapeutti.

• työskennellyt suuren osan urasta Sveitsissä ortopedia- ja urheiluklinikoissa, jossa työskenteli niin amatööri- kuin huippu-urheilijoidenkin parissa. Omaa myös laajan arvokisakokemuksen ja Pekingin Talviolympialaisissa 2022 oli osa Sveitsin olympiajoukkueen Medical Teamia.

• taustaltaan hän on myös liikunnanohjaaja (AMK), sekä liikuntalääketieteiden maisteriopiskelija. Kokemuksen ja koulutuksien avulla hän on oppinut ymmärtämään lajien ja huippu-urheilun luomat vaatimukset urheilijalle. Hän pyrkii aina optimoimaan työskentelytavan urheilijan tavoitteisiin soveltuvaksi.

Virpin vastaanotolle pääsee Espoonlahden uimahallilla, altaan alapuolella olevan kuntosalin puolella. 20 minuutin vastaanoton hinta on 30 € ja sen voi käydä varaamassa Myclubissa.

Cetuksella on lisäksi yhteistyösopimus Suomen Urheilufysion kanssa. SUF:sta saa hieronta, fysioterapia sekä osteopatia palveluita. Nuorten urheilijoiden kohdalla olisi hyvä konsultoida omaa valmentajaa ennen ajan varaamista. Cetuksen jäsenet saavat 10% alennusta. SUF:n ajanvaraus löytyy osoitteesta: http://suomenurheilufysio.fi

Urheilijan terveystarkastus

Cetus ja HULA - Helsingin urheilulääkäriasema pyrkivät yhdessä edistämään terveellistä, turvallista ja tuloksellista urheilua. Osana tätä toimintaa HULA tarjoaa Cetuksen nuorille, tavoitteellisesti harjoitteleville urheilijoille terveystarkastuksia esitetyn mukaisesti. Terveystarkastus on vapaaehtoinen.

Varaa aika terveystarkastukseen soittamalla 09 4342 100 tai jättämällä soittopyyntö Kytke JavaScript päälle nähdäksesi sisällön.. Mainitse, että olet Cetuksen urheilija. Terveystarkastus maksetaan käynnin yhteydessä.

HULA - Helsingin Urheilulääkäriasema

Mäkelänkatu 47, Urhea-halli, 3. krs

00550 Helsinki

www.hula.fi

Vähävaraisten tuki harjoitteluun

SOS-Lapsikylä myöntää harrastustukea, joka on tarkoitettu vain vähävaraisten perheiden lapsille sellaiseen tilanteeseen, jossa harrastaminen ei voi enää jatkua ilman ulkopuolista avustusta. Apua voi kysyä mm. koulun kuraattorilta ja/tai hakea Unelmista totta -sivun kautta. Tukea myönnetään lahjoitusvaroista osittaisena ja harkinnanvaraisesti.

Tukea voi hakea myös :

Cetus tukee vähävaraisia urheilijoita. Ensisijaisesti seura auttaa työllistymään seuran kurssitoimintaan / valmennustoimintaan. Edellytyksenä tuen saamiseksi on, että urheilija on:

  • valmennusryhmässä (kilpauinnin taito-/valinta-/huipputason ryhmissä – vesipallo – taitouinti)

  • valmentajan lausunto: urheilija on sitoutunut tavoitteelliseen harjoitteluun

  • perheen taloudellinen tilanne ei kata valmennuskuluja

Huom!

  • Tuen voi saada vain harjoitusmaksuihin.

  • Myöntämisen perusteena on, että urheilijan perhe osallistuu vapaaehtoistoimintaan, kuten toimitsijatehtäviin tai muuhun vastaavaan tehtävään.

  • Toisesta harrastuksesta aiheutuvia kuluja ei huomioida hakemuksessa

  • Tuki harjoitteluun myönnetään joko osittain tai kokonaan määräajaksi

  • Tukea ei myönnetä takautuvasti

  • Mikäli harjoitteluun / vapaaehtoistyöhön ei sitoudu, niin seuralla on mahdollisuus periä normaalisti valmennusmaksu.

Mikäli edellytykset täyttyvät, voi tukea hakea lähettämällä hakemuksen toiminnanjohtajalle osoitteeseen Kytke JavaScript päälle nähdäksesi sisällön. . Hakemusta käsitellään niin, että henkilöllisyys pysyy suojassa hallituksen jäsenten ulkopuolella. Seuran hallitus käsittelee hakemukset kaksi kertaa vuodessa: elokuun ja tammikuun hallituksen kokouksissa. Hallitus päättää myönnetäänkö tuki hakemuksen mukaisesti.

Yhteistyössä