Uintiharjoitukset

Jokaisessa harjoituksessa uidaan ohjelma, jonka sisältö perustuu kausisuunnitelmaan. Harjoitusohjelmat löytyvät MyClub-jäsenpalvelusta. Kausisuunnnitelma koostuu kolmen viikon jaksoista, joissa jokainen viikko on erilainen. Lisäksi viikon jokainen harjoitus on erityyppinen. Samana viikonpäivänä eri viikoilla on erityyppiset harjoitukset. Tavoitteena on tarjota monipuolista harjoittelua ja laadukasta valmennusta riippumatta siitä, kuinka usein tai mikä viikonpäivinä harjoittelet.

Harjoittelu syyskausi 2022

 • MAANANTAI - Kausisuunnitelman mukainen ohjelma
  Leppävaara, klo 20:40-22:00 (8x25m)
 • TIISTAI - Alex Lassila
  Espoonlahti, klo 20:40-22:00 (3x50m)
 • TORSTAI - Libor Janek
  Leppävaara, klo 20:40-22:00 (8x25m)
 • SUNNUNTAI - Alex Lassila
  Espoonlahti – klo 9:00-10:30 (3x50m)
 • Jäsenuintivuoro (ei vahvistettua tietoa, tilanne 8/2022)

Tiistaisin ja sunnuntaisin treeneissä valmentaa Alex Lassila. Torstaisin valmentaa Libor Janek. Maanantain harjoitus uidaan kausisuunnitelman mukaisen ohjelman mukaan. Valmentajat pitävät usein harjoituksissaan myös uintitekniikan harjoitustuokioita, joihin voi osallistua muutama uimari kerrallaan muiden uidessa valmentajan suunnittelemaa harjoitusta. Joka kolmannella viikolla on yksi ohjattu uintitekniikkaan keskittyvä harjoitus.

Kertakäyttöisen harjoitusrannekkeen saa Leppävaarassa ja Espoonlahdessa eteisaulojen kulkuporttien yhteyteen sijoitetusta laatikosta. Mikäli ranneketta ei ole ohjeiden mukaan laitettu valmiiksi, niin tästä kannattaa laittaa palautetta WA-ryhmään.

Uintileirejä ei ole toistaiseksi Cetus Masters -ohjelmassa. Masters- ja aikuisuimareille on nykyisin tarjolla paljon kotimaan ja ulkomaan leirejä kuten Speedo Masters Finlandin järjestämät leirit Pajulahdessa ja Fuerteventuralla yli seurarajojen.

Cetuksen aikuisuimareita kannustetaan mukaan talkootehtäviin. Tehtäviä on monipuolisesti tarjolla tuomaroinnista erien keräilyyn, kisatoimistoon tai vaikkapa kahvinkeittoon. Tuomaritehtävissä tarvitaan tuomarikortti ja seura järjestää tarpeellisen koulutuksen. Kisojen järjestäminen on kivaa puuhaa ja siellä tutustuu myös muihin seuran aktiiveihin. Jos et itse ehdi talkoisiin mukaan, voit myös pyytää kaverilta apua.

Tarkemmat tiedot harjoitusvuoroista ja valmentajien vetämista harjoituksista näet alla olevasta MyClub-jäsentilin kalenterista.

KESÄHARJOITTELU MAAUIMALASSA 2023

 • Leppävaaran uimahalli on suljettuna kesällä xx.6.-xx.7.2023
 • Kesäharjoitukset alkavat Leppävaaran maauimalassa yleensä juhannuksen jälkeen.
 • Valmentajaa ei ole aina paikalla kesäharjoituksissa. Treenit uidaan usein itseohjautuvasti ja välillä paikalla on harjoitusohjelman tehnyt vetäjä. Mastersit hoitavat itse varattu-kyltin radoille. Kylttejä on yleensä lisää suihkujen luona. Mikäli uimareita on paikalla vain noin 8 tai alle, niin yksi rata saattaa riittää meille, koska leveillä radoilla pystyy hyvin ohittamaan hitaampia harjoittelijoita. Etenkin ruuhkaisina hellepäivinä täydempi rata helpottaa varatun radan pitämistä vapaana muista radoille kuulumattomista kuntouimareista.
 • Maauimalan harjoituksiin jokainen uimari hoitaa sisäänpääsymaksun itse. Vaihtelevista rannekemaksuista on tietoa oheisessa osoittessa: https://www.espoo.fi/.../sisaliikuntatilat/uimahallit...

Yhteistyössä