Uintiharjoitukset

Jokaisessa harjoituksessa uidaan ohjelma, jonka sisältö perustuu kausisuunnitelmaan. Harjoitusohjelmat löytyvät MyClub-jäsenpalvelusta. Kausisuunnitelma koostuu kolmen viikon jaksoista, joissa jokainen viikko on erilainen. Lisäksi viikon jokainen harjoitus on erityyppinen. Samana viikonpäivänä eri viikoilla on erityyppiset harjoitukset. Tavoitteena on tarjota monipuolista harjoittelua ja laadukasta valmennusta riippumatta siitä, kuinka usein tai mikä viikonpäivinä harjoittelet.

Harjoittelu - kevätkausi 2023

 • MAANANTAI - Kausisuunnitelman mukainen ohjelma. Lisäksi teemallisia erikoisharjoituksia valmentaa Jessica Stoltze.
  Leppävaara, klo 20:40-22:00 (8x25m)
 • TIISTAI - valmentaja Alex Lassila
  Espoonlahti, klo 20:40-22:00 (3x50m)
 • TORSTAI - valmentaja Libor Janek
  Leppävaara, klo 20:40-22:00 (8x25m)
 • SUNNUNTAI - valmentaja Risto Hotulainen
  Espoonlahti – klo 9:00-10:30 (3x50m)
 • Jäsenuintivuoro (sunnuntaisin 1 rata on varattuna jäsenuimareille, poikkeukset ovat mahdollisia)

Valmentajana on tiistaisin Alex Lassila, torstaisin Libor Janek ja sunnuntaisin Risto Hotulainen. Maanantain harjoitus uidaan kausisuunnitelman mukaisen ohjelman mukaan ja vähintään kerran kuussa on valmentaja Jessika Stolzen erikoisharjoitus. Valmentajat pitävät myös usein harjoituksissaan uintitekniikan harjoitustuokioita, joihin voi osallistua muutama uimari kerrallaan muiden uidessa harjoitusohjelmaa.

Kertakäyttöisen harjoitusrannekkeen saa Leppävaarassa ja Espoonlahdessa eteisaulojen kulkuporttien yhteyteen sijoitetusta laatikosta. Mikäli ranneketta ei ole ohjeiden mukaan laitettu valmiiksi, niin tästä kannattaa laittaa palautetta WA-ryhmään kuten muistakin mahdollisista harjoitusiin liittyvistä parannusehdotuksista tai ongelmista.

Uintileirejä ei ole toistaiseksi Cetus Masters -ohjelmassa, mutta niitä voidaan järjestää. Masters- ja aikuisuimareille on nykyisin tarjolla paljon kotimaan ja ulkomaan leirejä kuten Speedo Masters Finlandin järjestämät leirit Pajulahdessa ja Fuerteventuralla yli seurarajojen.

Cetuksen aikuisuimareita kannustetaan mukaan talkootehtäviin. Tehtäviä on monipuolisesti tarjolla tuomaroinnista erien keräilyyn, kisatoimistoon tai vaikkapa kahvinkeittoon. Tuomaritehtävissä tarvitaan tuomarikortti ja seura järjestää tarpeellisen koulutuksen. Kisojen järjestäminen on kivaa puuhaa ja siellä tutustuu myös muihin seuran aktiiveihin. Jos et itse ehdi talkoisiin mukaan, voit myös pyytää kaverilta apua.

Tarkemmat tiedot harjoitusvuoroista ja valmentajien vetämista harjoituksista näet alla olevasta MyClub-jäsentilin kalenterista.

KESÄHARJOITTELU MAAUIMALASSA 2023

 • Tämä kohta päivittyy vasta kesän kynnyksellä, mutta kesän uintivuoroja on jo haettu. Leppävaaran uimahalli on suljettuna kesällä xx.6.-xx.7.2023
 • Kesäharjoitukset alkavat Leppävaaran maauimalassa yleensä juhannuksen jälkeen.
 • Valmentajaa ei ole aina paikalla kesäharjoituksissa. Treenit uidaan usein itseohjautuvasti ja välillä paikalla on harjoitusohjelman tehnyt vetäjä. Mastersit hoitavat itse varattu-kyltin radoille. Kylttejä on yleensä lisää suihkujen luona. Mikäli uimareita on paikalla vain noin 8 tai alle, niin yksi rata saattaa riittää meille, koska leveillä radoilla pystyy hyvin ohittamaan hitaampia harjoittelijoita. Etenkin ruuhkaisina hellepäivinä täydempi rata helpottaa varatun radan pitämistä vapaana muista radoille kuulumattomista kuntouimareista.
 • Maauimalan harjoituksiin jokainen uimari hoitaa sisäänpääsymaksun itse. Vaihtelevista rannekemaksuista on tietoa oheisessa osoittessa: https://www.espoo.fi/.../sisaliikuntatilat/uimahallit...

Yhteistyössä