Harrasta uintia
Kun uimataito on saavutettu, Cetuksessa voi harrastaa uintia myös ilman kilpailullisia tavoitteita. Tämän mahdollisuuden tarjoavat muun muassa harrasteryhmät. Säännöllisen uintiharrastuksen avulla lapsi ja nuori oppii uinnillisten asioiden lisäksi myös tärkeitä sosiaalisia taitoja ja pitkäjänteisyyttä. Uinti on aerobista kuntoa kehittävä laji, ja hyvä uimataito toimii ulkovesillä liikkuessa myös turvallisuutta lisäävänä tekijänä.
Harrasteryhmät
Harrasteryhmä 10-12v
Osallistuakseen kurssille lapsen tulee osata uida vähintään 200 metriä yhtäjaksoisesti sekä hallita eri lajien uintitekniikoiden perusteet (perhos-, selkä-, rinta- ja vapaauinti).
Harrasteryhmä 13-15v
Osallistuakseen kurssille lapsen/nuoren tulee osata uida vähintään 300 metriä yhtäjaksoisesti sekä hallita eri lajien uintitekniikat (perhos-, selkä-, rinta- ja vapaauinti).
Harrasteryhmä 16-18v
Osallistuakseen kurssille nuoren tulee osata uida vähintään 400 metriä yhtäjaksoisesti sekä hallita eri lajien uintitekniikat (perhos-, selkä-, rinta- ja vapaauinti).Kilpaharrasteryhmät
Kilpaharrasteryhmä 8-10v
Lapsen tulee osata uida vähintään 100 metriä yhtäjaksoisesti, josta vähintään 25 metriä selkäuintia (selkäkroolia) sekä 25 metriä vapaauintia (vatsakroolia) oikealla tekniikalla.
Tavoitteena on luoda perusta lajitaitavuudelle, jota kilpatasoinen harrastaminen edellyttää. Ryhmässä tutustutaan kilpauinnin maailmaan osallistumalla seuran järjestämiin uintikilpailuihin.
Kilpaharrasteryhmä 11-14v
Lapsen/nuoren tulee osata uida vähintään 400 metriä yhtäjaksoisesti sekä hallita eri lajien uintitekniikat (perhos-, selkä-, rinta- ja vapaauinti). On suositeltavaa, että lapsi on harrastanut uintia aiemmin, sillä ryhmässä uidaan paljon.
Tavoitteena on luoda perusta lajitaitavuudelle, jota kilpatasoinen harrastaminen edellyttää. Ryhmässä tutustutaan kilpauinnin maailmaan osallistumalla seuran järjestämiin uintikilpailuihin.
Kilpaharrasteryhmä 15-18v
Nuoren tulee jaksaa uida vähintään 800 metriä yhtäjaksoisesti sekä hallita eri lajien uintitekniikat (perhos-, selkä-, rinta- ja vapaauinti). On suositeltavaa, että nuori on harrastanut uintia aiemmin, sillä ryhmässä uidaan paljon.
Tavoitteena on kehittää vesitaitoja monipuolisesti, hioa eri uintilajien tekniikoita sekä parantaa uintikestävyyttä. Ryhmäläiset osallistuvat seuran järjestämiin uintikilpailuihin.
Ryhmät harjoittelevat 3 x viikossa.WAU-kerhot
Kerhot toimivat Espoonlahden, Keski-Espoon, Leppävaaran ja Matinkylän uimahalleissa. Kerhot ovat maksuttomia osallistujille. Turvallisuussyistä mukaan voidaan ottaa vain rajattu määrä lapsia, jonka vuoksi kerhoihin on ilmoittauduttava aina etukäteen.
Ilmaiset yläkoulu-uinnit
Uimataitovaatimus.