Kerhovuoroilla toimiminen

Cetuksen yleisten seuravuorojen lisäksi Sukelluskerhon jäsenille järjestetään omia kerhovuoroja. Sukelluskerhon vuoroilla on tärkeää noudattaa yhteisiä sääntöjä ja huomioida erityisesti oma ja muiden turvallisuus, koska seuravuoroilla ei ole uimahallivalvontaa. Jokaisen jäsenen vastuulla on perehtyä tähän vuoroilla toimimista koskevaan tiedotteeseen, jossa halli- ja tilannekohtaisia ohjeita käsitellään tarkemmin. Jokainen kerholainen sitoutuu uimahallien järjestys-sääntöjen sekä näiden ohjeiden noudattamiseen. Vapaasukeltajat sitoutuvat noudattamaan heille tarkoitettuja turvallisuusohjeita.

Uimahalleilla toimiminen

Espoonlahden uimahalli (perjantaisin 20.40-22.00)

Espoonlahden hallivuorolla ratavaraus koskee vain vapaasukelluskäyttöä.

Sukeltajilla on mahdollisuus käydä Espoonlanden uimahallin kuntosalilla kello 20.00 alkaen. Hallille tultaessa ilmoittaudutaan Cetuksen edustajalle, joka jakaa avainrannekkeet pukukaappeihin. Hallista tulee poistua viimeistään kello 22.00 mennessä. Vapaasukeltajien käytössä on kaksi 50 metrin rataa (katsomon puoleiset reunaradat). Uimahallin muu ratatila on Cetuksen seuran jäsenten käytössä.

Leppävaaran uimahalli (maanantaisin 20.40-23.00, torstaisin 20.40-22.00 ja sunnuntaisin 21.00-22.00)

Leppävaaran allasvaraus koskee vain vapaasukelluskäyttöä. Sukellusvanhin tai vuorovastaava hakee uimahallin kassalta ryhmäpukuhuoneiden avaimet ennen kassan sulkeutumista kello 20.00. Sunnuntaisin avaimet haetaan uimahallin aulaan jätetystä laatikosta. Leppävaaran uimahallin pääovet sulkeutuvat myös kello 20.00, eli paikalla kannattaa olla ennen ovien sulkeutumista. Sunnuntaisin sukellusvanhin/vuorovastaava huolehtii että kaikki pääsevät sisään halliin. Vapaasukeltajien käytössä on maanantaisin/sunnuntaisin hyppyallas, ja torstaisin iso allas (25 m). Uimahallista tulee poistua maanantaisin viimeistään klo 23.00, ja torstaisin/sunnuntaisin klo 22.30.

Hätätapauksissa

Jokaisella Sukelluskerhon jäsenellä tulee olla asianmukainen perehdytys sukellusturvallisuuteen, ja sukelluskerhon jäseniä kannustetaan pitämään yllä turvallisuuteen ja hätätilanteisiin liittyviä taitojaan aktiivisesti. Hätätilanteen sattuessa jokaisella paikallaolijalla on vastuu toimia. Kuka tahansa on velvoitettu auttamaan ja hälyttämään apua tarpeen vaatiessa. Kaikki Cetuksen Sukelluskerhon kurssien kouluttajat ovat ensiapukoulutettuja.

Sukellusvuorolla on käytössään periaate, jonka mukaan jokaisella vuorolla on niin kutsuttu sukellusvanhin tai vuorovastaava, jonka vastuulla on viime kädessä hätätilanteen sattuessa kutsua paikalle apua. Lisäksi sukellusvanhimmalla tai vuorovastaavalla on valtuus tarvittaessa tyhjentää uimahalli ihmisistä ja opastaa ihmisiä hallista poistumisessa. Vahingon sattuessa sukellusvanhin tai vuorovastaava on velvollinen kirjaamaan tapauksen uimahallin tapahtumalokiin (vihko) sekä tiedottamaa tapauksesta Cetuksen toimistolle. Myös kaikki hallilla kerhovuorolla tapahtuvat pienet tapaturmat tulee kirjata tapahtumavihkoon. Vuoron sukellusvanhimpana toimivien kerholaisten on tutustuttava uimahallien turvallisuuskansioihin, joista löytyvät tarkemmat tiedot eri tilanteissa toimimiselle.

Uimahallin turvallisuuskansio löytyy kunkin hallin valvomosta.

Yhteystiedot eri tilanteita varten

Sukelluskerhon koordinointi ja asiakaskyselyt: sukelluskerho(at)cetus.fi
Cetuksen toimisto: kurssit(at)cetus.fi tai 010 526 4540 (päivystysaika: ma 12-14, ke ja pe klo 9-11).

Turvallisia sukellushetkiä!

Yhteistyössä