Kurssit

Lasten kurssit
Vauva- ja perheuinti

Vauvauinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva monipuolinen leikkihetki puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä (+32 astetta). Vauvauinnin tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä sekä kehittää vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutusta. Vauvauinnissa lapsi ei opi itsenäisesti uimaan, vaan leikkimään vedessä ja sukeltamaan vanhempien valvonnassa ja avustamana. Vauvauinnissa hyödynnetään synnynnäistä sukellusrefleksiä, jonka avulla vauva pidättää hengitystään veden alla. Vauvauinnissa harjoitellaan myös monia muita taitoja esimerkiksi tasapainoilua, tarttumista ja sosiaalista kanssakäymistä. Cetuksella on Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton myöntämä Turvallinen vauva- ja perheuinti -diplomi.

Uintikerta kestää 30min ja maksaa 17,50€/kerta. Kurssihinta on 21€/kerta jos osallistuvia lapsia on useampi kuin yksi. Lasku lähetetään asiakkaalle postitse kotiin tai e-laskuna verkkopankkiin. Uinnit laskutetaan kahdessa osassa (tammi-helmi-maalis ja huhti-touko) Maksettava summa riippuu järjestettävien uintikertojen määrästä laskutuskauden aikana.

Yksittäinen poissaolo (1-3 krt) ei vaikuta uintipaikan normaalilaskutukseen. Pidempiaikaisista (4-6 krt) poissaoloista on mahdollista saada hyvitys laskutuksessa VAIN, jos poissaolosta on terveydenhoitajan- tai lääkärintodistus. Poissaoloja voi olla enintään kuusi peräkkäin. Tämän jälkeen laskutus jatkuu normaalisti. Todistus tulee toimittaa kuuden viikon sisällä sairastumisesta. 

Mikäli uintipaikka halutaan irtisanoa kesken uintikauden, tulee irtisanomisesta ilmoittaa toimistolle puhelimitse tai sähköpostitse viimeistään neljä viikkoa ennen varsinaista lopettamista. Irtisanoutumisaika käynnistyy ilmoituspäivästä lähtien.
 

 

Infovihko Kevät 2017

Info booklet Spring 2017

Kevään 2017 valokuvausaikataulu

Vauvauinti

Vauvauinti on lapsen ja vanhemman yhteinen,​ iloinen ja turvallinen leikkihetki. Vauvauinnissa lapsi ei opi itsenäisesti uimaan,​ vaan leikkimään vedessä ja sukeltamaan vanhempien valvonnassa ja avustamana.

Perheuinti

Perheuinti on vauvauinnin jatkoryhmä. Ryhmässä voi aloittaa lapsen ollessa vähintään vuoden ikäinen. Perheuintiin voivat osallistua myös lapsen alle kouluikäiset sisarukset,​ mikäli ryhmässä on tilaa.

Sisarusuinti

Sisarusuinti on tarkoitettu perheille joissa on 3kk-1,​5-vuotias vauva ja alle kouluikäisiä sisaruksia. Sisarusuinti on yhdistelmä vauva- ja perheuintia,​ jossa kaikille lapsille annetaan virikkeitä koko ohjaustunnin ajaksi.

Leiki ja peuhaa

Lapsi-vanhempi uimakoulussa sekä Peuhu-uimakouluissa totutellaan veteen leikkien, laulujen ja tarinoiden avulla. Jokaisella kerralla on eri teema, jonka ympärille opetus rakentuu. Molemmat kurssit antavat hyvät valmiudet Alkeisuimakouluun tai Uimakouluun osallistumiselle. Opetustuokiot kestävät 30 minuuttia.

Lapsi-vanhempi uimakoulu

Lapsi-vanhempi uimakouluun osallistuvat lapsi ja toinen vanhemmista. Lapsi-vanhempi uimakoulussa lapsi harjoittelee uinnin alkeita vanhemman avustuksella. Lapsen tulee olla yli 3 -vuotias. Tunti etenee tarinoiden ja leikin siivittämänä. Lapsi-vanhempi uimakoulu antaa lapselle hyvät valmiudet uimakouluryhmään osallistumiseen itsenäisesti. Lapsi-vanhempi uimakouluja järjestetään sekä terapia-altaassa että opetusltaassa.

Peuhu-uimakoulu

Peuhu-uimakoulu on tarkoitettu yli 3 -vuotiaille lapsille. Kokemusta ja osaamista uinnista ei tarvitse välttämättä olla vielä, mutta on tärkeää, että lapsen kanssa on vieraltu aiemmin uimahallissa ja käyty altaassa. Kurssi etenee tarinoiden ja leikin siivittämänä. Osallistuessaan Peuhu-uimakouluun lapsen tulee uskaltaa kastautua ja osallistua ryhmään ilman vanhemman tukea. 

Uimakoulut

Uimakouluissa opetellaan uinnin alkeita: kellumista, liukumista, sukeltamista, uinnin perusteita, ja altaaseen hyppäämistä. Uimakoulun suoritettuaan lapsi saa uimakoulutodistuksen ja taitojaan vastaavan Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) uintimerkin. Opetus tapahtuu pääosin opetusaltaassa. Taitojen karttuessa vietetään ryhmän kanssa yhä enemmän aikaa myös isossa altaassa. Uimaopettajamme ovat SUH:n kouluttamia. Suosittelemme uimalasien käyttöä (ja käytön harjoittelua ennen uimakouluun osallistumista).

Alkeisuimakoulu

Alkeisuimakoulussa kehitetään uinnin alkeistaitoja jo varsinaisen uimakoulun tapaan, leikkejä ja leikinomaista toimintaa unohtamatta. Lapsi osallistuu alkeisuimakouluun itsenäisesti, ilman vanhempaa. Tavoitteena on kehittyä vedessä liikkujana, sekä harjoitella muun muassa sukeltamista, liukumista ja kelluntaa, sekä uinnin alkeita, kuten potkuja. Alkeisuimakoulu on tarkoitettu yli 4 -vuotiaille lapsille.

Uimakoulu 1

Uimakoulu 1:ssä opetellaan uinnin alkeita kuten uintiasentoa, hengitystä ja potkuja. Kurssilla harjoitellaan myös kelluntaa, liukua sekä tikkuhyppyä reunalta opetusaltaaseen ja tavoitteena on saavuttaa 5m uimataito (vatsallaan kasvot vedessä myyräuintia sekä alkeisselkäuintia). Uimakoulu 1 on tarkoitettu yli 5 -vuotiaille lapsille, jotka uskaltavat jo sukeltaa veden alle rohkeasti.

Uimakoulu 2

Uimakoulu 2:ssa kehitetään jo opittua uimataitoa ja tehdään paljon kehon hallintaan ja hengitykseen liittyviä harjoituksia. Tavoitteena on saavuttaa noin 15m uimataito syvässä altaassa vatsallaan (myyräuintia) ja selällään (alkeisselkäuintia) sekä oppia tekemään itsenäinen hyppy syvään altaaseen.

Uimakoulu 3

Uimakoulu 3:ssa kehitetään uintivarmuutta ja -taitoja sekä valmiuksia uida syvässä altaassa. Kurssilla harjoitellaan myös erilaisia sukelluksia sekä hyppyjä. Uimakoulu 3 -kurssin tavoitteena on saavuttaa vähintään 25m uimataito syvässä altaassa (25 m myyräuintia ja 25m alkeisselkäuintia hyvässä uintiasennossa).

Vesirallit ja Lasten tekniikka

Vesirallit ovat syvässä altaassa järjestettäviä uinnin monipuolisuuskursseja, joista on hyvä jatkaa uimataitojen kartuttamista varsinaisten uimakoulujen jälkeen. Kursseilla harjoitellaan hauskuutta ja haasteita lapselle tarjoten eri uintiurheilumuotojen perusteita: Vesipallo, taitouinti, uimahypyt ja eri uintitekniikat tulevat lapselle tutuiksi kurssien aikana. Vesiralli 1 ja 2-kursseilla harjoitellaan näihin liittyviä perustaitoja kuten hengitystä ja kehon hallintaa. Vesiralli 3 ja 4-kursseilla mukaan tulevat kokonaisvaltaiset suoritukset. Vesirallikurssin suoritettuaan lapsi saa vesirallitodistuksen ja taitojaan vastaavan pinssin. Vesiralliohjaajamme ovat Suomen Uimaliiton kouluttamia. Vesirallikurssit järjestetään syvässä altaassa.

Vesiralli 1

Vesiralli 1-kurssilla harjoitellaan kehonhallintaa vedessä, oikeaa uintiasentoa sekä oikeaa hengitystekniikkaa uinnin aikana. 

Vesiralli 2

Kurssilla syvennetään Vesiralli 1 -kurssilla opittuja taitoja, kuten kehonhallintaa vedessä, oikeaa uintiasentoa sekä oikeaa hengitystekniikkaa uinnin aikana. 

Vesiralli 3

Kurssilla harjoitellaan kokonaisvaltaisia uintisuorituksia ja mukaan tulevat perhosuinti ja rintauinti. 

Vesiralli 4

Kurssilla syvennetään Vesiralli 3-kurssilla opittuja taitoja, ja eri uintilajien kokonaisvaltaiset suoritukset ja käännökset tulevat yhä tutummiksi.

Lasten tekniikkakurssi

Lasten tekniikkakurssi on tarkoitettu uintia jo osaaville lapsille. Kurssilla hiotaan eri uintilajien (vapaa-, rinta-, perhos- ja selkäuinti) tekniikoita sekä harjoitellaan startteja ja käännöksiä.

Harrasta uintia

Kun uimataito on saavutettu, Cetuksessa voi harrastaa uintia myös ilman kilpailullisia tavoitteita. Tämän mahdollisuuden tarjoavat muun muassa harrasteryhmät, Muuvi-iltapäiväkerho sekä kesäleirit. Säännöllisen uintiharrastuksen avulla lapsi ja nuori oppivat uinnillisten asioiden lisäksi myös tärkeitä sosiaalisia taitoja ja pitkäjänteisyyttä. Uinti on aerobista kuntoa kehittävä laji, ja hyvä uimataito toimii ulkovesillä liikkuessa myös turvallisuutta lisäävänä tekijänä. 

Harrasteryhmä

Harrasteryhmä tarjoaa lapselle ja nuorelle säännöllisen uintiharrastuksen ilman kilpailullisia tavoitteita.

Kesäleirit

Liikuntaleirejä järjestetään kesäisin arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Leirit ovat viikon mittaisia.

WAU & Muuvi

Muuvi on 10-12-vuotiaille järjestettävää iltapäiväkerhotoimintaa. Muuvi on tarkoitettu lapsille, joiden uimataito on yli 25 metriä. 

Tutustu lajeihin

Erilaiset uintilajit antavat hyvän pohjan jatkaa ja kehittää omaa uintiharrastustaan. Cetus tarjoaa erilaisia tutustumiskursseja, joiden kautta lajit tulevat tutuksi. Tavoitteena kursseilla on pitää hauskaa erilaisten uintilajien parissa, mutta ne toimivat myös mahdollisuutena päästä mukaan - arviontitilaisuuden kautta - cetuksen kilparyhmiin.

Vesis

Vesis on hauskanpitoa vedessä pallon kanssa. 6-vuotta täyttäneille tarkoitettu kurssi on ensimmäinen askel kohti oikeita vesipalloharjoituksia.

Taitouinti

Taitouinti on monipuolinen joukkuelaji, joka vaatii harrastajalta kestävyyttä, voimaa ja taitoa.

Uimahypyt

Uimahypyt on esteettinen arvostelulaji, jossa hypätään yksin tai pareittain. Järjestämme uimahyppykursseja niin vasta-alkajille kuin jo vähän kokeneemmillekin hyppääjille.

Snorkkelisukellus

Snorkkelisukellus on ns. perusvälineillä tapahtuvaa sukeltamista, muita välineitä ei käytetä (esim painenilmalaitteet).

Junior Life Saver

Junior Life Saver -kursseilla kehitetään yli 7 -vuotiaiden hengenpelastustaitoja. 

Erityisuinti

Sopii liikuntarajoitteisille lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea uinnin opetuksessa. Uintiryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin uintiryhmissä, mutta oppimistahti säädellään jokaisen uimarin tarpeiden mukaan.

Kehitysvammaisille ja liikuntarajoitteisille lapsille järjestämme yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa uintikurssin (ns. perheryhmä), jossa lapsella tulee olla mukana oma avustaja.

Hae Erityisuinti -kursseja verkkokaupastamme

Erityisuimakoulu 1

Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu liikuntarajoitteisille lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea uinninopetuksessa

Erityisuimakoulu 2

Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu liikuntarajoitteisille lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea uinninopetuksessa. Ryhmässä toimii 2 ohjaajaa.

Erityisuinnin perheryhmät

Ryhmä on tarkoitettu liikunta- ja kehitysvammaisille lapsille, jossa mukana on oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja)

Erityisuinnin harrasteryhmä

Erityisuinnin harrasteryhmä on tarkoitettu liikuntarajoitteisille uimataitoisille eritysuimareille.

Aikuisten kurssit
Vesiliikunta ja -kuntoilu

Vedessä liikkuminen on terveellistä ja niveliä huoltavaa liikuntaa. Hydrostaattinen paine yhdistettynä vedenvastukseen antaa hellää, mutta tarvittaessa myös raskasta vastusta vedessä liikkujille. Vesiliikuntaa voi suositella turvallisesti lähes jokaiselle - iästä ja kunnosta riippumatta.

Tule mukaan nauttimaan vedessä liikkumisesta. Vesijumppa, vesijuoksu ja hydrobic ovat tehokkaita tunteja jotka sopivat kaikille.

Vesijumppa

Vesijumppa on turvallinen tapa harrastaa liikuntaa ja sopii kaikille. Se on tehokasta ja virkistävää liikuntaa vedessä tasaisella sykkeellä. 

Hydrobic

Hydrobicissa tempo on vesijumppaa kovempi ja tunnilla edetään vaihtelevalla, osittain korkeallakin sykkeellä.

Powerhydrobic

Powerhydrobic on sisarustaan Hydrobicia aavistuksen tehokkaampi ja sykettä nostattavampi tunti, jossa taatusti kunto kohenee.

Vesijuoksu

Vesijuoksu on tehokasta ja virkistävää liikuntaa vedessä. Tunnilla vesijuostaan, mutta keskitytään myös vesijuoksutekniikkaan.

Aikuisten tekniikkakurssit

Aikuisille tarkoitetuilla uinnin tekniikkakursseilla opetellaan eri uintilajien tekniikoiden perusteita ja hiotaan uintitekniikkaa yhä sujuvammaksi. Lisäksi kursseilla harjoitellaan eri uintilajien käännöksiä ja startteja. Voit valita kurssivalikoimastamme pidemmän kurssin, jonka aikana harjoitellaan kaikkia uintityylejä, tai lyhyemmän lajitekniikkakurssin, joka aikana keskitytään vain yhteen uintityyliin. Valitse itsellesi sopiva kurssitaso.

Uinnin tekniikkakurssi 1

Tavoitteena on oppia selkä-, rinta- vapaa- ja perhosuinnin perusteet. Liikkeelle lähdetään perusasioista, kuten oikeasta uintiasennosta

Uinnin tekniikkakurssi 2

Tavoitteena on selkä-, vapaa-, rinta- ja perhosuinnin tekniikoiden syventäminen sekä niihin liittyvien käännösten ja starttien opettelu.

Vapaauinnin tekniikkakurssi 1

Kurssin aikana opetellaan vapaauinnin tekniikkaa aloittaen perusteista kuten uintiasennosta ja oikeasta hengitystekniikasta. 

Vapaauinnin tekniikkakurssi 2

Kurssilla hiotaan vapaauinnin tekniikkaa ja harjoitellaan käännöstä.

Triathlon tekniikkakurssi

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa triathlonharjoittelun näkökulmasta.

Rintauinnin tekniikkakurssi

Kurssin aikana opetellaan rintauinnin tekniikkaa aloittaen perusteista kuten uintiasennosta ja oikeasta hengitystekniikasta.

Aikuisten uimakoulut

Uimataito on jokaiselle tärkeä kansalaistaito. Uinti on myös hyvä ja tehokas kuntoilumuoto. Aikuisten uimakouluissa opetellaan uinnin perustaitoja ja hankitaan varmuutta vedessä oloon. Aikuisten uimakouluun voi osallistua täytettyään 15 vuotta. Tapiolan ja Keski-Espoo uimahalleissa Aikuisten uimakoulu 1 -kurssi järjestetään monitoimialtaassa, jossa veden lämpötila on 30-33 celciusastetta, ja Espoonlahden uimahallissa opetusaltaassa, jossa altaan vesi on 27-29 celciusastetta. Uimakoulu 2- ja 3-kurssien myötä uidaan yhä enemmän isossa altaassa, kunnioittaen ryhmäläisten osaamista ja uskallusta.

Aikuisten uimakoulu 1

Lähtötasovaatimus: Kurssilainen uskaltautuu veteen. Tavoitteena on veden pelon voittaminen, sekä seuraavien taitojen oppiminen: kellunta, liuku, sukellus sekä 5 metrin uimataito.

Aikuisten uimakoulu 2

Lähtötasovaatimus: 5 metrin uimataito, kyky sukeltaa veden alle. Tavoitteena kurssilla on saavuttaa n. 15 metrin uimataito vatsallaan ja selällään syvässä altaassa muiden perustaitojen lisäksi.

Aikuisten uimakoulu 3

Lähtötasovaatimus: 15 metrin uimataito, kyky sukeltaa veden alle, uskallus uida lyhyitä matkoja syvässä altaassa. Kurssin tavoitteena on saavuttaa 25 metrin uimataito vatsallaan ja selällään syvässä altaassa.

Harrasta uintia

Cetuksessa voi jatkaa uintiharrastusta aikuisena myös tekniikkakurssien jälkeen. Voit osallistua kuntouintiryhmään tai kysellä lisätietoja Masters-ryhmästä. Kuntouintiryhmä on kerran viikossa kokoontuva ryhmä, jossa hiotaan uintitekniikoita ja käännöksiä sekä harjoitellaan matkauintia ja tehdään erilaisia harjoituksia. Treenin aikana uintimatkaa kertyy noin 1000 – 2000 m.

Kuntouintiryhmä

 Ryhmä sopii sinulle, jos tavoitteesi on uintiharrastuksen ylläpitäminen sekä oman kunnon kehittäminen.

Uutiset

Julkaistu 20.06.2017

Vesi- ja Tekniikkaralli -ohjaajakoulutus (20 h)

Tavoitteet ja sisältö

Koulutus antaa ohjaajalle perustiedot ja -taidot ohjaamiseen sekä valmiudet ohjata Vesi- ja Tekniikkarallia. Päivä sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoituksia ohjaamisen keskeisistä sisältöalueista, ohjaajan rooli ja vastuu, lapsen kasvu ja kehitys, uintitekniikan perusasiat ja niiden opettaminen sekä vinkkejä vesipallosta, uimahypyistä ja taitouinnista.

  • Koulutusta suositellaan ohjaajille, jotka tulevat syksyn aikana ohjaamaan omia vesiralleja tai tuuraamaan vesiralleissa. Koulutus on Cetuksen ohjaajille ilmainen.
  • Koulutus antaa erinomaiset valmiudet vesirallien ohjaamiseen. Ilmoittautumiset viimeistään 11.8. sähköpostitse osoitteeseen teresa.pentikainen@cetus.fi.
Julkaistu 01.02.2017

Kevään uudet kurssit 20.3.-28.5.2017

Julkaistu 23.11.2016

Cetuksen kurssihintoihin muutoksia

Arvoisa asiakkaamme,