Aikuisten kurssit

Vesiliikunta ja -kuntoilu

Vedessä liikkuminen on terveellistä ja niveliä huoltavaa liikuntaa. Hydrostaattinen paine yhdistettynä vedenvastukseen antaa hellää, mutta tarvittaessa myös raskasta vastusta vedessä liikkujille. Vesiliikuntaa voi suositella turvallisesti lähes jokaiselle - iästä ja kunnosta riippumatta.

Tule mukaan nauttimaan vedessä liikkumisesta. Vesijumppa, vesijuoksu ja hydrobic ovat tehokkaita tunteja jotka sopivat kaikille.

Vesijumppa

Vesijumppa on turvallinen tapa harrastaa liikuntaa ja sopii kaikille. Se on tehokasta ja virkistävää liikuntaa vedessä tasaisella sykkeellä. 

Hydrobic

Hydrobicissa tempo on vesijumppaa kovempi ja tunnilla edetään vaihtelevalla, osittain korkeallakin sykkeellä.

Powerhydrobic

Powerhydrobic on sisarustaan Hydrobicia aavistuksen tehokkaampi ja sykettä nostattavampi tunti, jossa taatusti kunto kohenee.

Vesijuoksu

Vesijuoksu on tehokasta ja virkistävää liikuntaa vedessä. Tunnilla vesijuostaan, mutta keskitytään myös vesijuoksutekniikkaan.

Aikuisten tekniikkakurssit

Aikuisille tarkoitetuilla uinnin tekniikkakursseilla opetellaan eri uintilajien tekniikoiden perusteita ja hiotaan uintitekniikkaa yhä sujuvammaksi. Lisäksi kursseilla harjoitellaan eri uintilajien käännöksiä ja startteja. Voit valita kurssivalikoimastamme pidemmän kurssin, jonka aikana harjoitellaan kaikkia uintityylejä, tai lyhyemmän lajitekniikkakurssin, joka aikana keskitytään vain yhteen uintityyliin. Valitse itsellesi sopiva kurssitaso.

Uinnin tekniikkakurssi 1

Tavoitteena on oppia selkä-, rinta- vapaa- ja perhosuinnin perusteet. Liikkeelle lähdetään perusasioista, kuten oikeasta uintiasennosta

Uinnin tekniikkakurssi 2

Tavoitteena on selkä-, vapaa-, rinta- ja perhosuinnin tekniikoiden syventäminen sekä niihin liittyvien käännösten ja starttien opettelu.

Vapaauinnin tekniikkakurssi 1

Kurssin aikana opetellaan vapaauinnin tekniikkaa aloittaen perusteista kuten uintiasennosta ja oikeasta hengitystekniikasta. 

Vapaauinnin tekniikkakurssi 2

Kurssilla hiotaan vapaauinnin tekniikkaa ja harjoitellaan käännöstä.

Triathlon tekniikkakurssi

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa triathlonharjoittelun näkökulmasta.

Rintauinnin tekniikkakurssi

Kurssin aikana opetellaan rintauinnin tekniikkaa aloittaen perusteista kuten uintiasennosta ja oikeasta hengitystekniikasta.

Aikuisten uimakoulut

Uimataito on jokaiselle tärkeä kansalaistaito. Uinti on myös hyvä ja tehokas kuntoilumuoto. Aikuisten uimakouluissa opetellaan uinnin perustaitoja ja hankitaan varmuutta vedessä oloon. Aikuisten uimakouluun voi osallistua täytettyään 15 vuotta. Tapiolan ja Keski-Espoo uimahalleissa Aikuisten uimakoulu 1 -kurssi järjestetään monitoimialtaassa, jossa veden lämpötila on 30-33 celciusastetta, ja Espoonlahden uimahallissa opetusaltaassa, jossa altaan vesi on 27-29 celciusastetta. Uimakoulu 2- ja 3-kurssien myötä uidaan yhä enemmän isossa altaassa, kunnioittaen ryhmäläisten osaamista ja uskallusta.

Aikuisten uimakoulu 1

Lähtötasovaatimus: Kurssilainen uskaltautuu veteen. Tavoitteena on veden pelon voittaminen, sekä seuraavien taitojen oppiminen: kellunta, liuku, sukellus sekä 5 metrin uimataito.

Aikuisten uimakoulu 2

Lähtötasovaatimus: 5 metrin uimataito, kyky sukeltaa veden alle. Tavoitteena kurssilla on saavuttaa n. 15 metrin uimataito vatsallaan ja selällään syvässä altaassa muiden perustaitojen lisäksi.

Aikuisten uimakoulu 3

Lähtötasovaatimus: 15 metrin uimataito, kyky sukeltaa veden alle, uskallus uida lyhyitä matkoja syvässä altaassa. Kurssin tavoitteena on saavuttaa 25 metrin uimataito vatsallaan ja selällään syvässä altaassa.

Harrasta uintia

Cetuksessa voi jatkaa uintiharrastusta aikuisena myös tekniikkakurssien jälkeen. Voit osallistua kuntouintiryhmään tai kysellä lisätietoja Masters-ryhmästä. Kuntouintiryhmä on kerran viikossa kokoontuva ryhmä, jossa hiotaan uintitekniikoita ja käännöksiä sekä harjoitellaan matkauintia ja tehdään erilaisia harjoituksia. Treenin aikana uintimatkaa kertyy noin 1000 – 2000 m.

Kuntouintiryhmä

 Ryhmä sopii sinulle, jos tavoitteesi on uintiharrastuksen ylläpitäminen sekä oman kunnon kehittäminen.