Leiki ja peuhaa

Lapsi-vanhempi uimakoulussa sekä Peuhu-uimakouluissa totutellaan veteen leikkien, laulujen ja tarinoiden avulla. Jokaisella kerralla on eri teema, jonka ympärille opetus rakentuu. Molemmat kurssit antavat hyvät valmiudet Alkeisuimakouluun tai Uimakouluun osallistumiselle. Opetustuokiot kestävät 30 minuuttia. 

Lapsi-vanhempi-uimakoulu

Lapsi osallistuu Lapsi-vanhempi-uimakouluun yhdessä oman vanhemman tai muun aikuisen kanssa. Uimakoulussa harjoitellaan uinnin alkeita aikuisen avustuksella. Tunnit etenevät tarinoiden ja leikin siivittämänä. Uimakouluja järjestetään sekä terapia-altaassa että opetusaltaassa. Ryhmät on tarkoitettu kolme vuotta täyttäneille. Lapsi-vanhempi-uimakoulu antaa lapselle hyvät valmiudet osallistua itsenäisesti uimakouluryhmään.

Peuhu-uimakoulu

Peuhu-uimakoulu on tarkoitettu yli 3 -vuotiaille lapsille. Kokemusta ja osaamista uinnista ei tarvitse välttämättä olla vielä, mutta on tärkeää, että lapsen kanssa on vieraltu aiemmin uimahallissa ja käyty altaassa. Kurssi etenee tarinoiden ja leikin siivittämänä. Osallistuessaan Peuhu-uimakouluun lapsen tulee uskaltaa kastautua ja osallistua ryhmään ilman vanhemman tukea.