Lapsi-vanhempi-uimakoulu

Lapsi osallistuu Lapsi-vanhempi-uimakouluun yhdessä oman vanhemman tai muun aikuisen kanssa. Uimakoulussa harjoitellaan uinnin alkeita aikuisen avustuksella. Tunnit etenevät tarinoiden ja leikin siivittämänä. Tavoitteena tässä uimakoulussa on harjoitella uinnin alkeistaitoja kuten uintiasentoa, hengitystä, kelluntaa ja etenemistä apuvälineillä. Lapsi-vanhempi-uimakoulun jälkeen lapsi voi jatkaa Peuhu-uimakouluun, Alkeisuimakouluun tai Uimakoulu 1 -kurssille, riippuen ohjaajan suosituksesta.


Lapsi-vanhempi-uimakoulu (terapia-altaassa)

  • Kurssi järjestetään terapia-altaassa, jossa veden lämpötila on n. 30-33 celciusastetta ja syvyys n. 0,9m-1,5m. Opetuskerran pituus on 30 min.

Lapsi-vanhempi-uimakoulu (opetusaltaassa)

  • Kurssi järjestetään opetusaltaassa, jonka lämpötila on n. 27-29 celciusastetta ja syvyys n 0,8m-0,9m. Opetuskerran pituus on 30 min.
     

Lähtötasovaatimukset: Ryhmä on tarkoitettu yli 3 -vuotiaille lapsille, jotka eivät vielä ole valmiita aloittamaan uimakoulua itsenäisesti ilman vanhemman läsnäoloa, vaan harjoittelevat uinnin alkeita altaassa vanhemman avustamana. Lapsi-vanhempi-uimakoulu on esimerkiksi mainio jatkoryhmä perheuintiryhmälle.