Lapsi-vanhempi-uimakoulu

Lapsi-vanhempi-uimakouluun osallistuvat lapsi ja yksi vanhempi/aikuinen. Uimakoulussa lapsi harjoittelee uinnin alkeita vanhemman avustuksella. Kurssi etenee tarinoiden ja leikin siivittämänä. Tavoitteena Lapsi-vanhempi-uimakoulussa on harjoitella uinnin alkeistaitoja kuten uintiasentoa, hengitystä, kelluntaa ja etenemistä apuvälineillä. Kurssin jälkeen lapsi voi jatkaa Peuhu-uimakouluun, Alkeisuimakouluun tai Uimakoulu 1 -kurssille riippuen ohjaajan suosituksesta.


Lapsi-vanhempi-uimakoulu (terapia-altaassa)

  • Kurssi järjestetään terapia-altaassa, jossa veden lämpötila on n. 30-33 celciusastetta ja syvyys n. 0,9m-1,5m. Opetuskerran pituus on 30 min.

Lapsi-vanhempi-uimakoulu (opetusaltaassa)

  • Kurssi järjestetään opetusaltaassa, jonka lämpötila on n. 27-29 celciusastetta ja syvyys n 0,8m-0,9m. Opetuskerran pituus on 30 min.
     

Lähtötasovaatimukset: Ryhmä on tarkoitettu yli 3 -vuotiaille lapsille, jotka eivät vielä ole valmiita aloittamaan uimakoulua itsenäisesti ilman vanhemman läsnäoloa, vaan harjoittelevat uinnin alkeita altaassa vanhemman avustamana. Lapsi-vanhempi-uimakoulu on esimerkiksi mainio jatkoryhmä perheuintiryhmälle.