Vesirallit ja Lasten tekniikkakurssit

Vesirallit ovat syvässä altaassa järjestettäviä uinnin monipuolisuuskursseja, joista on hyvä jatkaa uimataitojen kartuttamista varsinaisten uimakoulujen jälkeen. Vesirallissa lapsen monipuolinen liikkuminen luo erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden harrastamista ja tavoitteellista harjoittelua ajatellen. Kursseilla harjoitellaan hauskuutta ja haasteita lapselle tarjoten eri uintiurheilumuotojen perusteita: Vesipallo, taitouinti, uimahypyt ja eri uintitekniikat tulevat lapselle tutuiksi kurssien aikana. Vesiralli 1 ja 2-kursseilla harjoitellaan näihin liittyviä perustaitoja kuten hengitystä, kehon hallintaa sekä monia muita taitoja ja temppuja. Vesiralli 3 ja 4-kursseilla mukaan tulevat kokonaisvaltaiset suoritukset. Monipuolisuus ja hauskuus säilyvät läpi vesirallien. Vesirallikurssin suoritettuaan lapsi saa vesirallitodistuksen ja taitojaan vastaavan pinssin. Vesiralliohjaajamme ovat Suomen Uimaliiton kouluttamia. Kurssit järjestetään syvässä altaassa.

Järjestämme kahdenlaisia tekniikkakursseja lapsille. Toinen on tarkoitettu 7 vuotta täyttäneille lapsille, jotka haluavat vielä kertailla vesirallissa opittuja asioita. Kursseilla hiotaan kaikkien uintilajien tekniikoita ja harjoitellaan startteja sekä käännöksiä. Tekniikkakurssit on tarkoitettu lapsille, jotka hallitsevat jo perusteet eri uintilajeista (vapaauinti, selkäuinti, rintauinti ja perhosuinti) ja kaipaavat vielä hiukan harjoittelua ennen harrasteryhmiin tai CetusMixiin siirtymistä.

12-vuotta täyttäneille lapsille ja nuorille tarkoitetulle uintitekniikkakurssille voi tulla ilman aiempaa kokemusta uintitekniikan harjoittelusta. Pinnalla pitää kuitenkin pysyä ja vettä ei saa pelätä osallistuessaan kurssille. Kurssi järjestetään syvässä altaassa ja turvallisuussyistä osallistujan täytyy osata uida vähintään 50 metriä yhtäjaksoisesti vatsallaan.

Vesiralli 1

Vesiralli 1-kurssilla harjoitellaan kehonhallintaa vedessä, oikeaa uintiasentoa sekä oikeaa hengitystekniikkaa uinnin aikana. 

Vesiralli 2

Kurssilla syvennetään Vesiralli 1 -kurssilla opittuja taitoja, kuten kehonhallintaa vedessä, oikeaa uintiasentoa sekä oikeaa hengitystekniikkaa uinnin aikana. 

Vesiralli 3

Kurssilla harjoitellaan kokonaisvaltaisia uintisuorituksia ja mukaan tulevat perhosuinti ja rintauinti. 

Vesiralli 4

Kurssilla syvennetään Vesiralli 3-kurssilla opittuja taitoja, ja eri uintilajien kokonaisvaltaiset suoritukset ja käännökset tulevat yhä tutummiksi.

Lasten tekniikkakurssi (+7v.)

Lasten tekniikkakurssi on tarkoitettu uintia jo osaaville lapsille. Kurssilla hiotaan eri uintilajien (vapaa-, rinta-, perhos- ja selkäuinti) tekniikoita sekä harjoitellaan startteja ja käännöksiä.

Lasten ja nuorten tekniikkakurssi (+12v.)

Tämä kurssi sopii lapsille/nuorille, jotka pitävät uimisesta, mutta eivät ole aiemmin osallistuneet vesiralleihin tai uintitekniikkakursseille. Kurssilla harjoitellaan eri uintilajien tekniikoista lähtien liikkeelle perusasioista.