Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetukset tallennettu.

Cetuksen 14 uimaria mitalisijoille IKM-kisoissa!

Julkaistu

(17.6.) Kaksi kertaa vuodessa järjestettävät ikäkausimestaruusuinnit eli IKM:t kisattiin kuluneena viikonloppuna. Kisat uitiin 14.-16.6. Porin uimahallissa 50 metrin radalla. Cetus sijoittui koko kilpailussa hyväksi kakkoseksi heti Simmiksen jälkeen seurapistein 353. Vaikka varsinaiset kilpailuennätykset menivät tällä kertaa HSS:lle, ÅSK:lle ja muutamalle muulle seuralle, Cetuslaiset kauhoivat monille mitalisijoille!

Cetukselta Ikäkausimestaruuskilpailuihin osallistui yhteensä 41 uimaria valmentajineen, joukkueenjohtajineen ja taustajoukkoineen. Uimareista henkilökohtaisen mitalin saavutti peräti yksitoista uimaria ja vielä kolmelle mitali tuli viestikisan kautta. ”Se on hieno saavutus --mitaleita tuli kaikkiin neljään uintijoukkueeseen, jotka osallistuivat kisoihin.” valaisee Cetuksen uintivalmentaja Timo Peltola. Cetukselta mukana kisassa olivat hänen oman valmennusryhmänsä (Valkoinen 1) lisäksi ryhmät Pinkki 1, Pinkki 2 sekä Valkoinen 2. Kultaa, hopeaa ja pronssia nähtiin Cetuksen uimarien kaulassa kilpailujen päätöserässä. Mitalisijojen lisäksi useat Cetuksen urheilijat uivat hyville pistesijoille.

14-vuotias, Peltolan valmennusryhmässä harjoitteleva, Tuuli Pippuri loisti kisassa voittamalla 400metrin matkat sekä sekauinnissa että vapaauinnissa, ja 200metrin matkan vapaauinnissa. Kultamitaleita ropisi myös pojille. 14-vuotias Teo Mattelmäki voitti 200m selkäuinnin ja Niklas Hatakka 400m sekauinnin. 16-vuotias Luukas Vainio oli 100metrin perhosuinnissa paras.

Myös 4x50metrin vapaauintiviestissä paras oli Cetuksen sekajoukkue Luukas Vainio, Roni Severinkangas, Dina Sadojevic Jelacik ja Inka Vahtola, voittaen lajin.

Timo Peltola kehuu uimareiden onnistumisia. ”Vaikka meillä oli iso joukkue, meni erittäin hyvin, jopa paremmin kuin mitä odotimme.”

Hopealle ja pronssillekin Cetuslaiset ylsivät nimittäin useaan otteeseen. Tytöistä Tuuli Pippuri tuli toiseksi 800m vapaauinnissa sekä 100m vapaauinnissa Kira Lindroos heti hänen kintereillään 20 sekunnin sadasosan erolla. Lindroos sijoittui pronssimitalisijalle myös 200m sekauinnissa ja Pippuri 100metrin rintauinnin loppukilpailussa.

13-vuotias Rina Rantanen otti 200m rintauinnissa pronssia häviten kakkossijalle vain muutaman sadasosasekunnin. Dina Sadojevic Jelacik kauhoi hopeasijalle 50metrin matkalla sekä perhosuinnissa että vapaauinnissa. 14-vuotias Laura Kousa sijoittui kolmanneksi 200m selkäuinnissa ja Aada Rissaselle rapsahti samassa lajissa 200m matkalta hopeaa. Hyvä tytöt!

Cetuksen Tuuli PIppuri ja Kira Lindroos hopea- ja pronssimitalit kaulassa

Myös Cetuksen pojat haalivat hopeaa ja pronssia. Hopeamitaleita ansaittiin 100m rintauinnissa (Luukas Vainio) ja selkäuinnissa, sekä 14-vuotiaiden (Teo Mattelmäki) että 16-vuotiaiden (Niklas Hatakka) sarjassa. Oskari repo sijoittui 200m rintauinnissa hopealle. Poikien joukkue sijoittui hopealle niin ikään 4x100 m sekauintiviestissä joukkueella Niklas Hatakka, Oskari Repo, Luukas Vainio ja Matias Rasinmäki.

Pronssia tuli sekauinnissa 200m matkalta (Luukas Vainio), vapaauinnin 800 metriltä (Teo Mattelmäki), 200:n ja 50metrin selkäuinnista (Niklas Hatakka) ja 200metrin rintauinnista (Veerti Juurakko).

Sekajoukkue pääsi kolmannelle sijalle 4x50m sekauintiviestissä joukkueella Niklas Hatakka, Luukas Vainio, Dina Sadojevic Jelacik ja Inka Vahtola.

Mitalisijojen myötä myös kisatunnelma oli kohdallaan.

”Yhteishenki ja toisten kannustaminen ovat todellakin mainitsemisen arvoisia asioita tässä kisassa. Ei ole itsestään selvää, että tämän ikäiset nuoret osaisivat heittäytyä näin hyvin! Kyllä siellä huudettiin ja kannustettiin,” hehkuttaa valmentaja Peltola.

Osa nuoremmista uimareista jää lomailemaan näiden kilpailujen jälkeen, mutta vanhemmat uimarit valmistautuvat parin viikon päästä Leppävaarassa uitaviin Nuorten SM-kilpailuihin, joka on heille koko kauden päätapahtuma. Seuraavat IKM-kisat uidaan taas loppuvuodesta.