Uinnin EM-kilpailut - Kisaraportti

Julkaistu

Cetus Espoota edustavat Ari-Pekka Liukkonen, Fanny Teijonsalo ja Miikka Ruohoniemi edustivat Suomea uinnin Euroopan mestaruuskilpailuissa Budapestissa 17.-23.5.2021. Kilpailuista kotiin tuomisena oli Euroopan mestaruus, Suomen ennätys sekä useampi henkilökohtainen ennätys.

Kilpailuiden suurimmaksi suomalaistähdeksi nousi Ari-Pekka Liukkonen, joka kauhoi 50 metrin vapaauinnin Euroopan mestariksi ajalla 21,61. Liukkonen kertoo Instagramissaan, että odotukset EM-kisoihin olivat maltilliset.

Cetuksen haastattelussa Liukkonen kommentoi uintiaan seuraavasti: ”Euroopan mestaruus finstalla oli tietysti huipennus, jota on ehkä salaa toivonut, mutta joka kuitenkin tuli lopulta pienenä yllätyksenä”.

Liukkonen onnistui EM-kilpailuissa rikkomaan oman kuusi vuotta vanhan 100 metrin rintauinnin ennätyksensä. ”Vanhan ennätyksen rikkominen tuntui hyvältä” kommentoi Liukkonen uinnistaan. Lisäksi Liukkonen oli tyytyväinen 100 metrin vapaauintiinsa, jota hän kommentoi seuraavasti: ”50 sekunnin alitus 100 metrin vapaauinnissa on aina hienoa”.

Ari-Pekka Liukkonen alitti 50m vapaauinnissa Tokion Olympialaisten A-rajan huhtikuussa uiduissa Helsinki Swim Meet-kilpailuissa. Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut Liukkosen Tokion olympiajoukkueeseen.

Kuvassa Ari-Pekka Liukkonen sekä valmentaja Marko Malvela.

Cetuksen Fanny Teijonsalon kauden hyvä vire jatkui EM-uinneissa. Teijonsalo rikkoi Mimosa Jallowin nimissä olleen 50 metrin vapaauinnin Suomen ennätyksen. Välierissä Teijonsalo onnistui vielä parantamaan alkuerissä uimaansa Suomen ennätystä aikaan 24,81.

Teijonsalo onnistui 100m selkäuinnissa sekä 100m vapaauinnissa upeasti rikkomalla henkilökohtaiset ennätyksensä.

”Kaiken kaikkiaan tosi hyvät fiilikset kisoissa ja ihanaa että oman työn tulos näkyy vihdoin! Oma taso on noussut vuoden aikana tosi paljon ja siistiä nähdä, että pystyy oikeesti kisaamaan Euroopan ja maailman parhaita vastaan” Teijonsalo kommentoi.

”Harmittaa ettei olympiarajaa vielä tullut” hän jatkaa, jonka perään positiivisuudestaan tunnettu Teijonsalo heti lisää ”onneksi siihen on vielä aikaa jäljellä”.

Kuvassa Fanny Teijonsalo. Kuva laitannu Instagramista @fannyteijo. Kuva: Janina Pitkänen.

Cetuksen Miikka Ruohoniemi edusti Suomea 50 ja 100 metrin rintauinnissa. 100 metrin matkalla Ruohoniemi ylsi henkilökohtaiseen ennätykseensä pysäyttäen kellon aikaan 1.01,41. 100 metrin rinuli vähän yllätti, että tuli niinkin hyvin ja ennätykseen” Ruohoniemi kommentoi.

Ruohoniemi on kärsinyt kauden aikana terveysongelmista, joista johtuen hän ei ole pystynyt harjoittelemaan rintauinninpotkua viiteen viikkoon ennen Euroopan mestaruuskisoja.

50 metrin rintauinnissa Ruohoniemi ylsi lähelle ennätystään ja suoritustaan hän kommentoi seuraavasti: ”50m rintauinnissa olisi voinut olla onnistuneella uinnilla mahdollisuudet välieriin. Vähän harmitti, ettei saanut ehjää suoritusta siihen. Ajallisesti sekin oli kuitenkin ihan hyvä.”

Kuvassa Miikka Ruohoniemi. Kuva: Lotta Lybeck / Uimaliitto.

Ari-Pekka Liukkonen ja Fanny Teijonsalo jatkavat kisakautta tulevana viikonloppuna Monacossa järjestettävässä Mare Nostrum-kiertueen ensimmäisessä osakilpailussa. Teijonsalo kommentoi viikonlopun kilpailuja seuraavasti: Tärkeimpänä tavoitteena on saada lisää hyviä startteja alle kovassa seurassa, mikä on kesää ajatellen tosi tärkeetä.”

Jutun kirjoittaja: Eetu Närhi

Asiasanat

Uutiseen liittyvät aiheet

Yhteistyössä