Cetus - Espoon suurin liikuttaja

Cetus on vuonna 2004 perustettu espoolainen uimaseura. Seura perustettiin 21.11.2004 yhdistämällä neljä espoolaista uimaseuraa: Espoon Uimaseura (EUS), Laaksolahden Viri (LaVi), Simmis Espoo (SEE) ja Tapiolan Uimarit (TapU). Cetus jatkaa perustajaseurojensa yli puolivuosisataisia perinteitä huippu-urheilun, nuorison vesiliikunnan ja kuntoliikunnan edistäjänä.

Cetuksen tavoitteena on tarjota laadukasta vesiliikuntaa ja uintiurheilua Espoossa. Seurassa voi harrastaa ja kilpailla kaikissa Suomen uimaliiton alaisilla lajeissa (kilpauinti, vesipallo, taitouinti ja uimahyppy). Luomme jäsenille edellytykset menestyä uintiurheilun kansallisella tasolla ja mahdollisuuksien mukaan saavuttaa kansainvälinen urheilumenestys kyseisissä lajeissa.

Kaupunki ja seura yhteistyössä

Cetus Espoo ry on järjestänyt Espoon peruskoulujen uimaopetuksen vuoden 2009 alusta asti. Opetuksen piiriin kuuluvat päiväkotien esikoululaiset sekä alakoululaiset esiluokasta kuudenteen luokkaan asti. 

Opetusta annetaan Espoonlahden, Keski-Espoon ja Leppävaaran uimahalleissa. Opettajina toimivat Cetuksen päätoimiset uimaopettajat. Opetuksen yleisenä tavoitteena on saada lapset innostumaan uimisesta positiivisen ilmapiirin kautta.

Tarjoamme myös korkealaatuista uinninvalvontaa tällä hetkellä Keski-Espoon uimahallissa. Cetus on toimittanut Espoolle uinninvalvontapalveluita jo yli vuosikymmenen ajan.

Uutiset

Julkaistu 10.07.2017

Uimaliiton huhtikuussa suorittaman auditoinnin tulosten perusteella Cetus Espoolle myönnettiin HuimaSeura-status. Status myönnettiin yhteensä kuudelle seuralle.