Me olemme Cetus

Opetamme uimaan ja mahdollistamme uintiurheilun aloittelijasta kansainväliselle huipulle

Seurassamme voi harrastaa kilpauintia, vesipalloa ja taitouintia, sekä alkeistason uimahyppyjä. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden osallistua sukelluskerhotoimintaan ja aikuisille suunnattuihin kunto- ja terveysliikuntamuotoihin. Järjestämme eri ikäisille ja eri taitotason omaaville lapsille monipuolisesti uimakouluja ja -kursseja. Meille tärkeää on uimataidon, kunto- ja terveysliikunnan, kilpa- ja huippu-urheilun sekä muun näihin liittyvän toiminnan edistäminen.

Luomme seuramme jäsenille edellytykset menestyä uintiurheilun kansallisella tasolla ja mahdollisuuksien mukaan saavuttaa menestys myös kansainvälisellä tasolla kilpauinnissa, vesipallossa ja taitouinnissa. Visionamme on olla Suomen menestyvin uintiurheiluseura sekä iloisin ja laadukkain espoolainen liikuttaja. Haluamme tarjota parasta valmennusta, laadukkaimpia kursseja sekä tasokkainta uimaopetusta. Kurssitoimintamme on monipuolista ja haluamme tarjota turvallista vesiliikuntaa kaikenikäisille. Missiomme on opettaa uimaan ja mahdollistaa uintiurheilun harrastaminen aloittelijasta kansainväliselle huipulle. Arvoihimme kuuluvat kunnioitus ja reilu peli,  yhdessä tekeminen sekä ilo, innostus ja intohimo. Olemme kehittyvä ja rohkea uimaseura.

Historiaa

Seuramme (tuolloin Uinti Espoo ry- Esbo Sim rf) aloitti toimintansa neljän uimaseuran (Espoon Uimaseura (EUS), Laaksolahden Viri (LaVi), Simmis Espoo (SEE) ja Tapiolan Uimarit (TapU)) yhdistyessä vuonna 2004. Vaihdoimme nimemme vuonna 2013 Cetus Espoo ry:ksi (Cetus Esbo rf), ja teemme yhteistyötä muun muassa Suomen uimaliiton, URHEAn (Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian) sekä Espoon kaupungin kanssa. Syksyllä 2013 Cetus Espoo ry hyväksyttiin SFI:n (Svenska Finlands Idrott) jäseneksi. Vuonna 2017 seurassamme oli n. 500 aktiivista kilpaharrastajaa ja samana vuonna seuramme järjestämillä kursseilla yhteensä yli 12000 osallistujaa. Olemme saavuttaneet vahvan ja luotettavan aseman espoolaisena urheiluseurana.

Mistä nimi Cetus tulee? 

Cetus on pohjoisen tähtitaivaan tähdistö, jonka suomalaiset tähtien harrastajat tuntevat myös suomenkielisellä nimellä Valaskala. Tähdistön kreikan keetos- ja latinan cetus-nimen on selitetty tarkoittavan merihirviötä. Tähtikuviot liittyvät läheisesti muinaisiin antiikin mytologioihin. Mytologioissa Cetus kuvataan toisinaan lohikäärmeeksi, toisinaan vesiä hallitsevaksi valtiaaksi. Muinaisista ajoista lähtien tähän salaperäiseen vesielementin valtiaaseen on siis liitetty käsitys voimasta ja suuruudesta.

 

Cetuksen strategia vuosille 2018-2020