Voitto kotiin Rolloista!

Published on

Cetus vei voiton viikonlopun Rolloissa, Oulussa, seurapistein 312. Mitaleita kertyi kisoissa yhteensä 19, joista kuusi kappaletta oli kultamitaleita. Valmentaja Sanni Väyrynen hehkuttaa onnistunutta kisaviikonloppua ja kehuu uimareita toistensa kannustamisesta ja hyvän tunnelman luomisesta.

(Cetuksen sekauintiviestin pojat ikäsarjassa P13)

Cetuksen kilpauimarit, tarkemmin 11-13-vuotiaat pojat ja 10-12-vuotiaat tytöt, kisasivat kuluneena viikonloppuna (7.6.-9.6.) Oulussa oman ikäryhmänsä päätapahtumassa, Rolloissa. Kisa oli kolmepäiväinen ja se uitiin 50metrin radalla Raksilan uimahallissa.

Kisapäiviltä kertyneiden yhteispisteiden perusteella Cetus vei ylivoimaisesti kisavoiton ja pokkasi sen myötä Silja-maljan. Seurapisteitä Cetukselle kertyi yhteensä 312. Piste-eroa toiseksi sijoittuneeseen Aurajoen Uintiin Cetuksella oli peräti 127 pisteen verran. Edellisen kerran Cetus voitti Rollot seurapistein vuonna 2013.

(Cetuksen joukkueenjohtajat Jasper Järvelä ja Kira Hurme)

Uintivalmentaja Sanni Väyrynen vastaa puhelimeen rolloleiriltä, jossa viikonlopun kisojen jälkeen vietetään aikaa erilaisten hauskojen aktiviteettien parissa. Taustalta kuuluu iloisia ääniä, jotka taitavat kuulua Cetuksen uimareille.

"Rollot ovat sujuneet erittäin hyvin. Etenkin kun ajattelee, ettei koskaan aiemmin olla oltu mukana näin isolla joukkueella.” Sanni ylistää, ja hehkuttaa myös sitä, kuinka hyvin lapset ovat kisojen, ja koko reissun aikana ottaneet toisensa hyvin huomioon. ”Fiilis on ollut ihan huikean hyvä, ilmapiiri on ollut todella kannustava kisojen aikana ja hauskaa on ollut!”

Rolloihin osallistui Cetukselta 116 uimaria, joista valtaosalle kyseinen arvokisa oli ensimmäinen laatuaan. Toisin sanoen kilpailut olivat monelle myös ensimmäinen arvokisakokemus. Taustajoukkoihin kuului valmentajien lisäksi tietenkin joukkueenjohtajia ja huoltajia. Suurin osa uimareista jatkaa Oulun reissua vielä keskiviikkoon saakka kestävällä leirillä, kunnes matka jatkuu kotia kohti. ”Tiistai-illan perinteistä Rollo-diskoa täällä odotellaan jo innolla”, Sanni naurahtaa.

Mukana Cetukselta Rolloissa olivat kilpauintikoulut, sekä joukkueet; Pikkumustat (Musta3 P08/T09), Keski-pinkki (Pinkki3 /08/P07), Keski-valkoinen (Valkoinen3 T08/ P07), Iso musta (Musta 08-07-06), Pinkki 3 T07/P06 sekä Sannin oma valmennettava ryhmä Valkoinen 3, T07/P06. ”Tunnelma on ollut myös vähän haikea”, sanoo Sanni ja kertoo samalla, että nämä olivat hänelle itselleen viimeiset Rollot. Sitä ne ovat myös hänen omalle joukkueelleen, joka siirtyy syksystä alkaen 2-tasolle IKU:t tähtäimessään. ”Heidän kanssaan on ollut todella hauskaa."

(Cetuksen ykkösjoukkueen Matilda Leppänen)

Cetus kahmi viikonlopun aikana yhteensä 19 mitalia, joka oli eniten koko kisassa. Näistä kuusi oli kultamitaleita, seitsemän hopeamitaleita ja kuusi pronssisia. Vaikka Helsingfors Simsällskap (HSS) veikin mitalitaulukon voiton seitsemällä kultamitalilla, se ei Cetuksen tunnelmaa pilannut. Etenkin viimeisen kisapäivän viesteissä fiilis oli korkealla: Cetus oli ylivoimainen poikien 4x100m vapaauintiviestissä. Poikien joukkueessa kamppailivat toisiaan tsempaten Risto Kallström, Aleksi Sinisalo, Boris Minkovski ja Tomi Silander. Tyttöjen sekauintiviestissä Cetuksen ykkösjoukkue eli Enna Äyrämöinen, Matilda Leppänen, Dominika Stalinskaja ja Jenni Korkeamäki uivat kultaa, ja pronssimitalin pokkasivat kakkosjoukkueen Emilyn Savolainen, Petra Nieminen, Anna Salo sekä Ida Savolainen. Cetuksen ykkösjoukkue jäi vain 0,14 sekuntia Raision Urheilijoiden nimissä olevasta Rollo-ennätyksestä.

"Kisat sujuivat kaikilta erittäin hyvin ja jokainen uimari on aivan takuulla antanut kaikkensa!" Sanni iloitsee.

Kaikki tulokset löydät Livetiming-palvelusta!

Rollo-leirin tunnelmia voit seurata edelleen instagramissa: cetusrollot2019

Juttu: Päivi Kangaspunta

Kuvat: Cetus SoMe-tiimi

Tags

In association with