Vanliga frågor

Kan man betala simkursen med motionssedlar?

Tyvärr kan man inte betala våra simkurser med motionssedlar.

Kursen som intrsesserar är fullbokad. Vad betyder det att ställa sig i kö? Kan man köa till flera olika kurser?

Om kursen är fullbokad, kan du ställa dig i kö till kursen.

Om det blir en ledig plats i gruppen, och Du är på köplats nummer ett, tar vi kontakt med med Dig per telefon och frågar om Du vill ta emot den lediga platsen. Om Du har en plats i en annan grupp, eller av annan orsak inte vill/kan ta emot platsen kan Du tacka nej.

Man kan ställa sig i kö till hur många kurser man vill.

Barnet börjar lätt frysa i simskolan, vad hjälper?

Om barnet lätt börjar frysa, rekommenderar vi att pröva använda badmössa under simningen.Före simningen lönar det sig att undvika bastu och terapibassängen, där vattnet är varmare. Vi rekommenderar att barnet kommer till bassängkanten endast några minuter före simkursen börjar.

Uppmana barnet att aktivt röra på sig under hela simtiden, och att hålla axlarna så mycket som möjligt under vattnet. När man är våt känns simhallsluften kallare än själva vattnet.

Vad betyder bokningsavgift för babysim?

När man anmäler sig till baby-, familje-, och syskonsim via Cetus nätsidor, bör man betala första simgången genast för att bekräfta platsen. Betalningen tas i beaktande i den första räkningen. Om du anmäler dig per telefon debiterar vi första simgången normalt i samband med den första räkningen.

Kan man ersätta frånvaro i en annan grupp?

Tyvärr kan man inte ersätta frånvaro genom att delta i en annan grupp. Om man varit frånvarande minst 4 veckor i sträck pga. sjukdom, lönar det sig att skicka läkarintyg till Cetus. Då kan Cetus möjligtvis ersätta en del av kursavgiften.

Barnet vägrar delta i simskolan, kan jag avboka platsen?

Man kan inte avboka sin plats efter kursens startdatum. Avbokningen skall ske senast 7 dygn före kursens startdatum. Då debiterar Cetus endast giltig hanteringsavgift (15€). Om avbokningen sker efter kursens startdatum debiterar Cetus hela kursavgiften,

Vi rekommenderar att man bekantar sig noggrannt med kursens beskrivning före man anmäler sig. Utöver det rekommenderar vi varmt att besöka simhallen och bassängen tillsammans med barnet i god tid före simskolan börjar. Vi arrangerar Plask-simskola, som passar yngre barn (3-5 år).

I barn-, och förälder simskolorna bekantar man sig med gruppverksamheten tillsammans med en förälder.

Jag anmälde mitt barn till fel kurs, vad gör jag nu?

Man kan avboka platsen mot en hanteringsavgift på 15€, om avbokningen sker minst 7 dygn före kursens startdatum. Man kan även byta plats till en grupp som arrangeras under samma tidpunkt, genom att ta kontakt med Cetus kundtjänst. Detta förutsätter att det finns plats i den motsvarande gruppen. Byte till annan grupp är avgiftsfritt.

I samarbete med