Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetukset tallennettu.

Raisiossa voitettiin Ikäkausimestaruus 25-27.11.2022

Published on

Lyhyen radan Ikäkausimestaruuskilpailuiden finaalit uitiin Raisiossa viikonloppuna 25-27.11.22. Marraskuun alussa käydyistä alkukilpailuista tiensä finaaliin oli selvittänyt yhteensä 52 cetuksen uimaria.

Uimareista henkilökohtaisen mitalin saavutti peräti 17 eri uimaria. Mitalisijojen lisäksi useat Cetuksen urheilijat uivat hyville pistesijoille ja tämän seurauksena Cetus oli seurapisteissä ylivoimaisesti paras seura!

16-vuotias Boris Minkovski saavutti peräti kuusi henkilökohtaista mestaruutta 50m rintauintia, 100m rintauintia, 200m rintauintia, 100m perhosuintia, 100m vapaauintia, 100m sekauintia. 50m rintauinnin mestaruus irtosi kilpailuennätys ajalla! Boris saavutti myös kaksi hopeaa 50m perhosuinnissa ja 200m sekauinnissa ja yhden pronssisen mitalin 50m vapaauintia.

Tyttöjen puolella mitaleita kauhoi eniten 12-vuotias Susanna Ilina. Ilina voitti mestaruuden kahdella matkalla 100m rintauintia ja 200m selkäuintia. Hopeaa hän saavutti kahdesti 100 ja 200m vapaauintia ja pronssia kolmesti 200m rintauintia, 200m sekauintia, 100m selkäuintia.

Ilmari Nieminen venytti itsensä mestariksi neljässä lajissa P-15 sarjassa, 800m vapaauinti, 200m selkäuinti, 200m vapaauinti, 200m sekauinti sekä kahdesti hopealle 400m vapaauinti, 100m selkäuinti.

Tuplamestareiksi itsensä uivat Luna Lauhava-Kääriäinen T-13 sarjassa 100m ja 200m perhosuintia sekä 15-vuotiaissa Matilda Leppänen 100m ja 200m rintauintia.

Viikonlopun aikana kultamitaleita saavutti myös Paul Pasonen (P-13 100m vapaauinti), Alex Stickler (P-14 100m vapaauinti), Ida Savolainen (T-15 800m vapaauinti) sekä Risto Kallström (P-16 800m vapaauinti).

Viesteissä pojat voittivat mestaruudet sekä 4x100m vapaa- että sekauintiviesteissä. Molemmissa joukkueissa kokoonpano oli; Boris Minkovski, Ilmari Nieminen, Risto Kallström ja Tomi Silander.

Hopeaa ja pronssiakin saavuitettiin useaan otteeseen.

15-vuotias Milka Marjakaarto kauhoi itselleen hopeaa sekä 200m selkä- että sekauinneissa. Samassa ikäsarjassa Ida Savolainen otti hopeaa 400m vapaauinnissa. Petra Nieminen saavutti ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalinsa 200m rintauinnissa venyttäen itsensä upealla uinnilla pronssille. T-13 sarjassa Luna lauhava-Kääriäinen täydensi mitalisaldoaa vielä 200m vapaauinnin pronssilla.

Poikien puolella Tomi Silander saavutti himmeämpiä mitaleita urakalla. 16-vuotias Tomi ui hopeaa 800m vapaauinnissa, 400m sekauinnissa, 200m rintauinnissa sekä pronssia 100m rintauinnissa, 200m selkäuinnissa, 100m vapaauinnissa, 200m vapaauinnissa ja 400m vapaauinnissa. P-16 sarjassa Risto Kallström saavutti kaksi hopeaa (200m perhosuinti, 400m vapaauinti) sekä kaksi pronssia (100m perhosuinti ja 400m sekauinti).

P-13 sarjassa Severi Tammihovi saavutti hopeaa 400m sekauinnissa, 200m vapaauinnissa ja pronssia kolmesti 100m perhosuinti, 400m vapaauinti, 200m sekauinti.

P-14 sarjassa Tommi Mosconi saavutti kahdesti hopeisen mitalin 400m ja 800m vapaauinnissa. Samassa sarjassa Alex Stickler kauhoi kahdesti hopealle 200m vapaauinti sekä 100m selkäuinti. Leo Tuomainen ui pronssia 800m vapaauinnissa.

P-15 sarjassa Roope Liimatainen sai hopeaa 800m vapaauinnissa ja pronssia 400m vapaauinnissa. Leo Mannonen nousi kahdesti pronssi jakkaralle 100m ja 200m rintauinneissa.

Mixed viestit saavuttivat kahdesti hopeisen mitalin. Sekauintiviestissä uivat Ilmari Nieminen, Boris Minkovski, Luna Lauhava-Kääriäinen sekä Milka Marjakaarto.

Vapaauintiviestissä kokoonpano oli Tomi Silander, Boris Minkovski, Petra Nieminen ja Milka Marjakaarto.