Taitouinnin EM-kilpailut - Kisaraportti

Publicerat

Cetuksen Sini Tuuli ja Linnea Pitkänen edustivat Suomea taitouinnin Euroopan mestaruuskilpailuissa Budapestissa 10.-15.5.2021. Tuuli ja Pitkänen osallistuivat kisaan duon vapaaohjelmalla, jossa sijoittuivat 18.

Cetuksen Sini Tuuli ja Linnea Pitkänen edustivat Suomea taitouinnin Euroopan mestaruuskilpailuissa Budapestissa 10.-15.5.2021. Sini ja Linnea osallistuivat kisaan duon vapaaohjelmalla. Kyseessä oli molemmille ensimmäinen aikuisten arvokilpailu.
Näytöt EM-kisoihin annettiin poikkeuksellisesti virtuaalisena, jolloin Leppävaarassa kuvatun kilpailusuorituksen arvioi 15 kansainvälistä tuomaria.


Kuvassa vasemmalla Linnea Pitkänen ja oikealla Sini Tuuli.

Valmistautuminen kohti Budapestiä onnistui keväällä poikkeuksellisen hyvin, sillä pari sai harjoitella erityisluvalla lähes tyhjässä Leppävaaran uimahallin hyppyaltaassa maaliskuun puolivälistä alkaen. Kauden aikana koettiin kuitenkin harjoituskatkoksia koronarajoituksista johtuen. Kilpailun koittaessa uimareille oli vahva ja hyvin valmistautunut olo.

Kilpailuun lähdettiin hakemaan omaa onnistunutta suoritusta ja se sieltä myös saatiin. Sini ja Linnea nappasivat duolla 73,000 pistettä ja sijoittuivat 18. Parannusta reilun vuoden takaiseen Ranskan avointen kilpailuun tuli noin neljä pistettä. Kehitystä voidaan pitää erittäin kovana parannuksena, etenkin kun huomioidaan koronavuoden tuomat haasteet.

Duon valmentaja Iris Lucenius kommentoi kilpailusuoritusta: "Erittäin hyvä kokonaisuus. Esiintyminen oli ilmeikästä. Ohjelmaan tuli harmillisesti muutama synkrovirhe, mutta muutoin suoritus oli todella onnistunut ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissa." Duon toinen valmentaja ja Budapestissa myös taitouinnin joukkueenjohtajan roolissa toimiva Mira Helmiö puolestaan kertoo, että "todella hyvin tytöt pystyivät keskittymään kilpailuun ja omaan tekemiseen Budapestissa."

Erityisesti heti kärjen jälkeen sijoittuneilla mailla nähtiin pisteparannuksia. Arvokilpailuissa korostuu myös kilpailukokemus, jota monilta finaalipareilta löytyy sekä nuorten, että aikuisten Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailuista. Suomen taitouimareita on nähty kansainvälisissä arvokilpailuissa valitettavasti harvoin.

Kilpailut järjestettiin "kuplassa" ilman yleisöä. Kokonaisuudessaan kisat oli hyvin järjestetty koronaturvallisuus huomioiden. ”Kupla” toimi pääosin hyvin, vaikka muutamia parannuksen paikkoja esimerkiksi koronatestauksen järjestämisessä olisi voinut olla.

Sini ja Linnea kuvailevat EM-kisojen olleen erittäin hieno kokemus, vaikka yleisöä ei paikan päällä ollutkaan.


Kuvassa vasemmalta oikealle Iris Lucenius, Linnea Pitkänen, Sini Tuuli sekä Mira Helmiö.

Juttu: Iris Lucenius ja Mira Helmiö
Kuvat: Mira Helmiö

ämnesord

Relaterade ämnen

I samarbete med