Yleisiä ohjeita kilpauimareille

Pelisäännöt

Seuran vastuulla on luoda asianmukaiset harjoitteluolosuhteet. Valmentajan vastuulla on tehdä tavoitteellinen harjoittelusuunnitelma sekä toteuttaa tätä päivittäisessä valmennustyössä. Uimarin vastuulla on harjoitella valmentajan ohjeiden mukaisesti sekä huolehtia itsestään vapaa-ajalla. Uimarin tulee huolehtia riittävästä levon ja ravinnon määrästä ja laadusta. Vanhempien vastuulla on tukea uimaria kaikin mahdollisin tavoin, muistetaan kuitenkin jättää valmentaminen valmentajille.

Tietoa kilpailemisesta

Kilpailuihin osallistuakseen uimari tarvitsee Uimaliiton BlueCard -kilpailijalisenssin. Lisenssi on voimassa aina yhden kilpailukauden (1.9-31.8). Lisenssin voi lunastaa suoraan Uimaliiton sivuilta.

Kilpailuihin ilmoittautuminen suoritetaan AINA ryhmän valmentajan toimesta, omatoimisia ilmoittautumisia ei hyväksytä. Mikäli omatoimisia ilmoittautumisia ilmenee, seura antaa urheilijalle varotuksen ja uusiutuvasta rikkeestä seuraa kilpailukielto. Lajit kilpailuihin valitaan valmentajan ja uimarin yhteistyöllä.

Lisätietoja kauden kilpailuista saa Cetuksen kilpailut –sivulta sekä Uimaliiton kilpailut –sivuilta.

Valmennusmaksut

Valmennusmaksut ovat ryhmäkohtaisia ja ne laskutetaan myClubin kautta kahdessa erässä syyskauden ja kahdessa erässä kevät kauden osalta. Valmennusmaksujen hinnasto kaudelle 2019-2020 löytyy täältä.

Uimarin saamat palvelut ja etuudet

Lue lisää täältä!

Varusteet

Cetuksella on yhteistyösopimus Altaalle.com:in kanssa. Kilpailuissa tulee aina käyttää asianmukaisia seuran varusteita.

Treenirannekkeet

Treeniranneke maksu on 25€ tämä maksu peritään vuosittain, jäsenmaksun yhteydessä.

Uuden treenirannekkeen kadonneen tilalle voi tilata sähköpostitse osoitteesta: treenirannekkeet(at)cetus.fi

Lihashuolto

Cetuksella on yhteistyösopimus Suomen Urheilufysion kanssa. SUF:sta saa hieronta, fysioterapia sekä osteopatia palveluita. Nuorten uimareiden kohdalla olisi hyvä konsultoida omaa valmentajaa ennen ajan varaamista. Cetuksen jäsenet saavat 10% alennusta. SUF:n ajanvaraus löytyy osoitteesta: http://suomenurheilufysio.fi

Urheilijan terveystarkastus

Urheilijan terveystarkastus on kaiken tasoisille urheilijoille sopiva työkalu, jonka avulla harjoittelua voidaan suunnitella entistä yksilöllisemmin. Tarkastuksesta saatavan tiedon avulla voidaan ennaltaehkäistä mahdollisia vammoja ja ylirasitustiloja. Suosittelemme lämpimästi terveystarkastuksessa käyntiä kaikille urheilijoillemme.

Helsingin urheilulääkäriasema

Urheilulääketieteen säätiö sr
Alppikatu 2 (rakennus I)
00530 Helsinki

www.hula.fi

info(at)hula.fi
ajanvaraus(at)hula.fi
Puh. 09 – 43 42 100

Puhdas urheilu

Cetuksessa urheillaan puhtaasti. Uimarin omalla vastuulla on ottaa selvää käytettävistä lääkkeistä ja lisäravinteista. Lisätietoa saa Suomen Antidopingtoimikunnan sekä Maailman Antidopingtoimikunnan sivuilta.

Vähävaraisten tuki harjoitteluun

Vähävaraisten tuki voidaan myöntää hakemusten perusteella. Seuran hallitus käsittelee hakemukset valmennuspäällikön tai vastaavan hallituksen jäsenen esityksestä ja päättää myönnetäänkö tuki hakemuksen mukaisesti. Tuen saamiseksi vaaditaan myös valmentajan lausunto erityisesti harjoitteluun sitoutumisesta. Tukihakemuksia käsitellään kahdesti vuodessa: elokuun ja tammikuun hallituksen kokouksissa. Tuen voi saada vain harjoitusmaksuihin ja seuran edustamiseen kotimaisissa arvokilpailuissa.

Hakemukset lähetetään osoitteeseen ville.oura(at)cetus.fi

In association with