Allmänna instruktioner för tävlingssimmare

Spelregler

Föreningen har ansvar att anordna lämpliga träningsförhållanden. Coachen har ansvar att bygga upp en målinriktad träningsplan, och verkställa träningen enligt överenskommen plan. Tävlingssimmaren har ansvar över att träna enligt coachens instruktioner och att ta hand om sig på fritiden, äta och vila tillräckligt och kvalitativt. Vårdnadshavarens ansvar är att stöda tävlingssimmaren på alla sätt, och komma ihåg att coachen har huvudansvaret för själva träningen.

Info om deltagande i tävlingar

För att kunna delta i en tävling behöver tävlingssimmaren ha Simförbundets BlueCard-tävlingslicens. Licensen är i kraft en tävlingssäsong (1.9-31.8) åt gången. Du kan köpa licensen direkt via Simförbundet.

Anmälan till en tävling sker ALLTID på initiativet av coachen. Om tävlingssimmaren anmäler sig självständigt till en tävling, godkänner man inte anmälan. Om självständig anmälning förekommer, får tävlingssimmaren en varning av föreningen. Upprepas regelbrottet får simmaren tävlingsförbud. Valet av grenar inom tävlingen görs i samarbete med coachen och tävlingssimmaren.

Tilläggsinfo angående tävlingar hittar du under Cetus tävlingar och hos Simförbundet.

Träningsavgifter

Träningsavgiften är individuell för varje grupp. De debiteras via myClub, i två delar på hösten och två delar på våren.

Prislistan för träningsavgifterna hittar du här.

Förmåner

Läs mera här!

Utrustning

Cetus har samarbetskontrakt tillsammans med altaalle.com. På tävlingar används alltid föreningens endamånsenliga utrustning.

Träningsarmband

Om man tappat sitt träningsarmband kan man beställa ett nytt via e-post: treenirannekkeet(at)cetus.fi

Muskelvård

Cetus har samarbetskontrakt tillsammans med Suomen Urheilufysio. SUF erbjuder massage, fysioterapi och osteopati. Unga tävlingssimmare bör konsultera sin egen coach före tidsbokning till SUF. Cetus medlemmar är berättigade till -10% av normalpris. Du kan boka tid via http://suomenurheilufysio.fi

Hälsogranskning för idrottare

En hälsogransking är ett bra verktyg för planering av en ännu mer individuell träning, för alla nivåers idrottare. Granskningen kan ge idrottaren information som kan utnyttjas till att förebygga eventuella skador eller överbelastningar. Vi rekommenderar varmt att alla våra idrottare går på en hälsogranskning.

Helsingin urheilulääkäriasema

Urheilulääketieteen säätiö sr
Alppikatu 2 (rakennus I)
00530 Helsinki

www.hula.fi

info(at)hula.fi
ajanvaraus(at)hula.fi
Puh. 09 – 43 42 100

Ren idrott

Inom Cetus idrottar vi rent. Det är på tävlingssimmarens ansvar att reda ut individuella mediciner och tillskott. Tilläggsinfo hittar du på Finlands Antidopingkommission och Världens Antidopingskomission.

Stöd för mindre bemedlade

Stöd för mindre bemedlade kan beviljas utgående från ansökan. Föreningens styrelse behandlar ansökningen tillsammans med träningschefen eller motsvarande styrelsemedlem, och avgör om stödet beviljas. För att stödet beviljas behövs ett utlåtande av ansvarig coach om den sökandes träningsmotivation. Ansökningarna behandlas två gånger i året, i januari och augusti. Stödet beviljas för träningsavgifter och representerande av föreningen i inhemska mästerskapstävlingar.

Skicka in ansökningen till ville.oura(at)cetus.fi

I samarbete med