Tukipalvelut urheilijoille

Yleisiä ohjeita urheilijoille

Pelisäännöt

Seuran vastuulla on luoda asianmukaiset harjoitteluolosuhteet. Vastuuvalmentajan vastuulla on tehdä tavoitteellinen harjoittelusuunnitelma sekä toteuttaa tätä päivittäisessä valmennustyössä. Urheilijan vastuulla on harjoitella valmentajan ohjeiden mukaisesti sekä huolehtia itsestään vapaa-ajalla. Urheilijan tulee huolehtia riittävästä levon ja ravinnon määrästä ja laadusta. Vanhempien vastuulla on tukea urheilijaa kaikin mahdollisin tavoin, muistetaan kuitenkin jättää valmentaminen valmentajille.

Kilpaurheilun pelisäännöt

Seuramme on sitoutunut puhtaaseen urheiluun. Täältä voit tarkistaa kielletyt ja sallitut lääkkeet KAMU -lääkehaku (suek.fi).

Linkki Puhtaasti paras-verkkokoulutukseen, jota suosittelemme sekä urheilijoille että vanhemmille.

Vakuutukset harjoittelussa sekä kisa- ja leirimatkoilla

Kilpaurheilijoilla / valmennusryhmissä harjoittelevilla tulee olla voimassa oleva urheilutapaturmat kattavan vakuutuksen. Sen saa kätevimmin hankittua Uintiurheilun-lisenssin yhteydessä Uimaliiton sivuilta. Vakuutus kattaa tuolloin harjoituksen ja kisatapahtumien yhteydessä sattuneet vahingot.

Kilpailu- ja leirimatkoja varten urheilijalla tulee olla myös matkavakuutus. Leiri- ja kilpailukulut jyvitetään ilmoittautuneiden kesken ja urheilijan sairastuessa kulut voi anoa omalta vakuutusyhtiöltä. Tuolloin sairastuminen ei kuormita taloudellisesti muita urheilijoita.

Tietoa kilpailemisesta

Kilpailuihin osallistuakseen urheilija tarvitsee Uimaliiton Uintiurheilun-kilpailijalisenssin. Lisenssi on voimassa aina yhden kilpailukauden (1.9-31.8). Lisenssin voi lunastaa suoraan Uimaliiton sivuilta.

Kilpailuihin ilmoittautuminen suoritetaan AINA ryhmän valmentajan toimesta, omatoimisia ilmoittautumisia ei hyväksytä. Mikäli omatoimisia ilmoittautumisia ilmenee, seura antaa urheilijalle varotuksen ja uusiutuvasta rikkeestä seuraa kilpailukielto. Lajit kilpailuihin valitaan valmentajan ja urheilijan yhteistyöllä.

Lisätietoja kauden kilpailuista saa Cetuksen kilpailut–sivulta sekä Uimaliiton kilpailut–sivuilta.

Valmennusmaksut

Valmennusmaksut ovat ryhmäkohtaisia ja ne laskutetaan myClubin kautta kahdessa erässä syyskauden ja kahdessa erässä kevät kauden osalta. Seura järjestää valmennusta ympäri vuoden Valmennusmaksujen hinnasto kaudelle 2022-2023 löytyy täältä.

Varusteet

Cetuksella on yhteistyösopimus Altaalle.com:in kanssa. Kilpailuissa tulee aina käyttää asianmukaisia seuran varusteita.

Treenirannekkeet

Treenirannekemaksu on 40€ vuodessa, joka peritään ensimmäisen valmennusmaksun yhteydessä.

Kadonneesta rannekkeesta tulee ilmoittaa omalle valmentajalleen. Uuden rannekkeen tilaamisesta veloitetaan 5 € maksu.

Lihashuolto

Seuran fysioterapeuttina toimii Virpi Rajala:

• tuki- ja liikuntaelinperäisiin vammoihin ja urheilufysioterapiaan erikoistunut kansainvälisen ja olympiakokemuksen omaava fysioterapeutti.

• työskennellyt suuren osan urasta Sveitsissä ortopedia- ja urheiluklinikoissa, jossa työskenteli niin amatööri- kuin huippu-urheilijoidenkin parissa. Omaa myös laajan arvokisakokemuksen ja Pekingin Talviolympialaisissa 2022 oli osa Sveitsin olympiajoukkueen Medical Teamia.

• taustaltaan hän on myös liikunnanohjaaja (AMK), sekä liikuntalääketieteiden maisteriopiskelija. Kokemuksen ja koulutuksien avulla hän on oppinut ymmärtämään lajien ja huippu-urheilun luomat vaatimukset urheilijalle. Hän pyrkii aina optimoimaan työskentelytavan urheilijan tavoitteisiin soveltuvaksi.

Virpin vastaanotolle pääsee Espoonlahden uimahallilla, altaan alapuolella olevan kuntosalin puolella. 20 minuutin vastaanoton hinta on 30 € ja sen voi käydä varaamassa Myclubissa.

Cetuksella on lisäksi yhteistyösopimus Suomen Urheilufysion kanssa. SUF:sta saa hieronta, fysioterapia sekä osteopatia palveluita. Nuorten urheilijoiden kohdalla olisi hyvä konsultoida omaa valmentajaa ennen ajan varaamista. Cetuksen jäsenet saavat 10% alennusta. SUF:n ajanvaraus löytyy osoitteesta: http://suomenurheilufysio.fi

Urheilijan terveystarkastus

Cetus ja HULA - Helsingin urheilulääkäriasema pyrkivät yhdessä edistämään terveellistä, turvallista ja tuloksellista urheilua. Osana tätä toimintaa HULA tarjoaa Cetuksen nuorille, tavoitteellisesti harjoitteleville urheilijoille terveystarkastuksia esitetyn mukaisesti. Terveystarkastus on vapaaehtoinen.

Varaa aika terveystarkastukseen soittamalla 09 4342 100 tai jättämällä soittopyyntö Kytke JavaScript päälle nähdäksesi sisällön.. Mainitse, että olet Cetuksen urheilija. Terveystarkastus maksetaan käynnin yhteydessä.

HULA - Helsingin Urheilulääkäriasema

Mäkelänkatu 47, Urhea-halli, 3. krs

00550 Helsinki

www.hula.fi

Vähävaraisten tuki harjoitteluun

SOS-Lapsikylä myöntää harrastustukea, joka on tarkoitettu vain vähävaraisten perheiden lapsille sellaiseen tilanteeseen, jossa harrastaminen ei voi enää jatkua ilman ulkopuolista avustusta. Apua voi kysyä mm. koulun kuraattorilta ja/ta hakea unelmista.fi -sivun kautta. Tukea myönnetään lahjoitusvaroista osittaisena ja harkinnanvaraisesti.

Myös mm. www.hopeyhdistys, Pelastakaa lapset ja Tukikummit auttavat harrastustuen avulla.

Cetus tukee tavoitteellisesti harjoittelevia, vähävaraisia urheilijoita harkinnanvaraisesti. Vähävaraisten tukea voidaan myöntää hakemusten perusteella. Seuran hallitus käsittelee hakemukset valmennuspäällikön tai vastaavan hallituksen jäsenen esityksestä ja päättää myönnetäänkö tuki hakemuksen mukaisesti. Tuen saamiseksi vaaditaan myös valmentajan lausunto erityisesti harjoitteluun sitoutumisesta. Tukihakemuksia käsitellään kahdesti vuodessa: elokuun ja tammikuun hallituksen kokouksissa. Tuen voi saada vain harjoitusmaksuihin ja seuran edustamiseen kotimaisissa arvokilpailuissa. Hakemukset lähetetään osoitteeseen Kytke JavaScript päälle nähdäksesi sisällön.

Yhteistyössä