Cetus

Cetus on vuonna 2004 perustettu espoolainen uimaseura

Cetus on vuonna 2004 perustettu espoolainen uimaseura. Seura perustettiin 21.11.2004 yhdistämällä neljä espoolaista uimaseuraa: Espoon Uimaseura (EUS), Laaksolahden Viri (LaVi), Simmis Espoo (SEE) ja Tapiolan Uimarit (TapU). Cetus jatkaa perustajaseurojensa yli puolivuosisataisia perinteitä huippu-urheilun, nuorison vesiliikunnan ja kuntoliikunnan edistäjänä.

Cetuksen tavoitteena on tarjota laadukasta vesiliikuntaa ja uintiurheilua Espoossa. Seurassa voi harrastaa ja kilpailla kolmessa Suomen Uimaliiton alaisessa lajissa (kilpauinti, vesipallo ja taitouinti). Luomme jäsenillemme edellytykset menestyä uintiurheilun kansallisella tasolla ja mahdollisuuksien mukaan saavuttaa kansainvälinen urheilumenestys kyseisissä lajeissa.

Kaupunki ja seura yhteistyössä

Cetus Espoo ry järjestää paljon erilaista kurssi- ja ohjaustoimintaa yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Esimerkiksi kaikki arki-iltaisin järjestettävät opetusaltaan uimakoulut ovat Espoon kaupungin tukemia ja siksi hieman halvempia, kuin viikonloppuisin järjestettävät vastaavat kurssit. Iltapäiväkehotoiminta, vesitöpinät, erityisuintiryhmät ja sunnuntai iltaisin pidettävät aikuisten uimakoulut järjestetään yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Lisäksi koululaisten lomaviikkoina järjestämme koululaisille suunnattuja aktiviteetteja, kuten merenneitouintia niin ikään yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.

In association with