Cetus - Espoon suurin liikuttaja

Cetus on vuonna 2004 perustettu espoolainen uimaseura

Cetus on vuonna 2004 perustettu espoolainen uimaseura. Seura perustettiin 21.11.2004 yhdistämällä neljä espoolaista uimaseuraa: Espoon Uimaseura (EUS), Laaksolahden Viri (LaVi), Simmis Espoo (SEE) ja Tapiolan Uimarit (TapU). Cetus jatkaa perustajaseurojensa yli puolivuosisataisia perinteitä huippu-urheilun, nuorison vesiliikunnan ja kuntoliikunnan edistäjänä.

Cetuksen tavoitteena on tarjota laadukasta vesiliikuntaa ja uintiurheilua Espoossa. Seurassa voi harrastaa ja kilpailla kolmessa Suomen Uimaliiton alaisessa lajissa (kilpauinti, vesipallo ja taitouinti). Luomme jäsenillemme edellytykset menestyä uintiurheilun kansallisella tasolla ja mahdollisuuksien mukaan saavuttaa kansainvälinen urheilumenestys kyseisissä lajeissa.

Kaupunki ja seura yhteistyössä

Cetus Espoo ry on järjestänyt Espoon peruskoulujen uimaopetuksen vuoden 2009 alusta asti. Opetuksen piiriin kuuluvat päiväkotien esikoululaiset sekä alakoululaiset esiluokasta neljänteen luokkaan asti.

Opetusta annetaan Espoonlahden, Keski-Espoon ja Leppävaaran uimahalleissa. Opettajina toimivat Cetuksen päätoimiset uimaopettajat. Opetuksen yleisenä tavoitteena on saada lapset innostumaan uimisesta positiivisen ilmapiirin kautta.

I samarbete med