Koronarajoitusten vaikutus kursseihin

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on 27.1.2021 tiedotustilaisuudessaan kertonut avaavansa uimahallit lasten ja nuorten harrastustoiminnalle 1.2.2021 alkaen. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan katsotaan kattavan rajoitusten puitteissa seuraavat kurssit: Peuhu-uimakoulu, Alkeisuimakoulu, Uimakoulut 1–3, Vesirallit 1–4, Lasten tekniikkakurssi, Lasten harrasteryhmä, Nuorten tekniikkakurssi, Nuorten harrasteryhmä, Junior Life Saver, Merenneitouinti (merenneitouimakoulu sekä merenneitokerho), Taitouinnin jatkokurssi, Vesipallokoulu, Uimarikoulu ja CetusMix.

Aluehallintovirasto on kuitenkin 26.2.2021 tiedottanut keskeyttävänsä yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan 1.3.2021 alkaen. Cetuksen kurssien osalta rajoitus koskee Nuorten tekniikkakursseja sekä Nuorten harrasteryhmiä. Aluehallintoviraston päätöksestä joudumme keskeyttämään kyseiset kurssit toistaiseksi.

Noudatamme kaikkia viranomaisten määräyksiä ja suosituksia erittäin huolellisesti toimintamme jatkuvuuden takaamiseksi. Espoon kaupunki ja Cetus edellyttää kaikilta seuramme toimintaan osallistuvia huomioimaan ja noudattamaan alla olevia ohjeistuksia:

Cetuksen ovivahti on sinua vastassa uimahallin ovella. Ovivahti huolehtii, ettei halliin pääse ulkopuolisia, sillä uimahallit ovat edelleen suljettuina muilta asiakkailta. Ovivahdilta voi tarvittaessa kysyä neuvoa.

Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä uimahallin kaikissa tiloissa. Kursseille osallistuvien 12 vuotta täyttäneiden edellytetään käyttävän kasvomaskia uimahallin kaikissa tiloissa pesu- ja allastiloja lukuun ottamatta. Huomioi Aluehallintoviraston päätös, jonka johdosta yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytyy 1.3.2021 alkaen.

Turvavälit tulee huomioida uimahallin kaikissa tiloissa liikkuessa. Pidä yli 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.

Uimahallille saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen kurssin alkua ja hallista tulee poistua 10 minuutin kuluessa kurssin päättymisestä. Välttääksemme ryhmien kohtaamisia on erityisen tärkeää, että kurssilainen saapuu tunnille oikeaan aikaan, eikä näin ollen kohtaa pesutiloissa toiseen ryhmään osallistuvia.

Alle 7-vuotiaiden lasten vanhemmat saavat saattaa lapsensa altaalle. Vanhemmat eivät kuitenkaan voi jäädä seuraamaan opetusta uimahallin sisätiloihin, vaan hallista on poistuttava opetuksen ajaksi. Vanhemmilta edellytetään kasvomaskin käyttöä uimahallin kaikissa tiloissa, myös uimahallin pesu- ja allastiloissa.

7 vuotta täyttäneiden tulee toimia uimahallin tiloissa itsenäisesti, ilman vanhempien avustusta. Kurssien ohjaajat sekä uimahallin ovivahti ovat lasten ja nuorten tukena, mikäli he kokevat tarvitsevansa apua. Lapsia kannattaa rohkaista kysymään apua ohjaajilta tai ovivahdilta, esimerkiksi mikäli lapsi tarvitsee apua pukuhuoneessa. Uimahalli on suljettu, joten pukuhuoneissa ei ole kurssilaisten ja kilpaurheilijoiden lisäksi ulkopuolisia.

Pukukaappien avainrannekkeita ei jaeta hygienia syihin vedoten. Pukukaappeja ei ole mahdollista lukita, joten arvoesineet tulee jättää kotiin. Pukukaappia valitessa on tärkeä huomioida turvavälit, eikä valita kaverin kanssa vierekkäistä kaappia.

Haluamme korostaa varotoimenpiteiden tärkeyttä ja edellytämme kaikilta kurssilaisilta (sekä heidän huoltajiltaan) niiden noudattamista.

  1. Kurssille osallistutaan vain täysin terveenä. Mahdollisen sairastumisen jälkeen pyydämme, että kurssille palattaisiin vasta kahden oireettoman päivän jälkeen. Varmistetun koronavirustartunnan yhteydessä pyydämme ottamaan yhteyttä Cetuksen asiakaspalveluun.
  2. Viranomaisten asettamia karanteeniaikoja tulee noudattaa.
  3. Edellytämme kaikilta yli 12-vuotiailta kasvomaskin käyttöä uimahallin kaikissa tiloissa. Kursseille osallistuvien 12 vuotta täyttäneiden edellytetään käyttävän kasvomaskia uimahallin kaikissa tiloissa pesu- ja allastiloja lukuun ottamatta. Huomioi Aluehallintoviraston päätös, jonka johdosta yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytyy 1.3.2021 alkaen.
  4. Kädet tulee pestä ennen ja jälkeen kurssin.
  5. Pidä yli 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  6. Vältä kokoontumista uimahallin edustalla sekä hallin sisätiloissa.
  7. Toisten juomapulloihin ja varusteisiin ei saa koskea.
  8. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, se tulee tehdä hihaa/paidan sisään.
  9. Ulkomailta palanneiden kurssilaisten osalta seura noudattaa Valtioneuvoston voimassa olevia karanteenikäytäntöjä tarkoittaen käytännössä sitä, että kurssilaisen palatessa matkustusrajoitusten piirissä olevasta maasta hänen on oltava 14 päivää kurssikaranteenissa ennen kurssille palaamista.
  10. Muita uimahallin sääntöjä ja ohjeistuksia tulee noudattaa.

I samarbete med